Brazil nadigrao Argentinu za prvi trofej pred Mundobasket

Pripreme

Brazil nadigrao Argentinu za prvi trofej pred Mundobasket

Košarka -
Dok su Brazilci igrali u gotovo punom sastavu, komšije su bile prinuđene da igraju bez prve zvezde Manua Đinobilija, Karlosa Delfina ali i Luisa Skole

Košarkaši Brazila osvojili su Super Čelendž turnir, koji je igran u Rio De Žaneiru, pošto su u finalu savladali ljutog rivala Argentinu sa 68:59 (20:14, 13:18, 16:16, 19:11).

Dok su Brazilci igrali u gotovo punom sastavu, komšije su bile prinuđene da igraju bez prve zvezde Manua Đinobilija, koji će definitivno propustiti Mundobasket u Španiji, Karlosa Delfina ali i Luisa Skole, koji ima problema sa ugovornim obavezama.

Osvajača turnira predvodili su fantastični Tijago Spliter sa 15 poena i 12 skokova, dok je Nene imao deset poena i sedam uhvaćenih lopti. Na drugoj strani Kampaco je ubacio 17 poena, Bortolin 14, a Priđoni 11.

U prethodnom meču Brazil je savladao Angolu sa 98:60 i sa dva trijumfa došao do pehara.

Brazil se nalazi u Grupi A na Svetskom kupu u Španiji zajedno sa domaćinom turnira, Srbijom, Iranom, Egiptom i Francuskom. Kasnije se naša grupa ukršta sa Grupom B, u kojoj se nalaze Argentina, Grčka, Hrvatska, Filipini, Portoriko i Senegal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track