BROJNI ODLASCI: Pola tima napušta Zvezdu

Rekonstrukcija igračkog kadra na Kališu

BROJNI ODLASCI: Pola tima napušta Zvezdu

Košarka -
Ulaganje u mlađe Nelson pregovara sa Panatinaikosom, Valensija hoće Marjanovića, odlaze Katić, Radenović, Simonović i Dragićević

Redove košarkaša Crvene zvezde, jedinog srpskog predstavnika u Evroligi ove sezone, u narednom periodu mogli bi da napuste neki od nosilaca igre iz prethodne godine. Spekuliše se da će otići Demarkus Nelson, Raško Katić, Boban Marjanović, Ivan Radenović, Marko Simonović, Tadija Dragićević i Aleksandar Lipovij.Amerikanac Demarkus Nelson, koji je u klubu sa Malog Kalemegdana proveo dve sezone, pregovara sa grčkim Panatinaikosom. Iskusni plejmeker je pre nekog vremena najpre od crveno-belih zatražio da mu isplate sva dugovanja, a zatim su iz Atine počele da stižu informacije kako su „zeleni“ skoro sve dogovorili sa Amerikancem.Prema pisanju španskih medija, za Bobija Marjanovića interesuje se Valensija. Iskusni košarkaš nije ni potvrdio, ni demantovao ovu vest, rekavši da je priču o tome da ga želi Valensija pročitao na internetu.Centru crveno-belih Rašku Katiću, koji je Zvezdin dres nosio dve protekle sezone, ističe ugovor, a na njegovu adresu već su stigli pozivi zainteresovanih klubova. Da do produžetka ugovora sa 33-godišnjim Kragujevčaninom neće doći, potvrđuje i izjava trenera Dejana Radonjića, koji je odlučio da podmladi ekipu.Izvesno je i da kapiten iz prethodne sezone Marko Simonović i crveno-beli neće nastaviti saradnju, a ugovori sa Zvezdom istekli su i Ivanu Radenoviću, Tadiji Dragićeviću i Ukrajinacu Lipoviju, koji takođe traže novi klub.

PojačanjaJOKIĆ I DANGUBIĆ NA ČEKANJUKada su u pitanju pojačanja, Crvena zvezda će za novu sezonu imati znatno manji budžet nego prethodne godine. Tim će biti podmlađen jer će iz FMP u prvi tim Crvene zvezde biti prekomandovan Marko Gudurić, dok će iz podgoričke Budućnosti doći Vladimir Mihailović i Nikola Ivanović. Crveno-beli pregovaraju sa tandemom iz Mega Vizure - centrom Nikolom Jokićem i krilom Nemanjom Dangubićem, kao i bekom Radničkog Nikolom Kalinićem. Želja je i Vasilije Micić, mada je on u pregovorima sa Bajernom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track