ČUDO: Košarkaši Srbije nemaju klub, a igrali finale SP
Foto: Dado đilas

Do srebra s trojicom bez ugovora

ČUDO: Košarkaši Srbije nemaju klub, a igrali finale SP

Košarka -
Selektor Srbije Aleksandar Ðorđević poveo čak šest igrača iz domaće lige

Reprezentacija Srbije je posle 12 godina pauze ponovo osvojila medalju na Svetskom prvenstvu, a do srebra u Madridu naša selekcija stigla je sa šestoricom košarkaša koji su sezonu završili u klubovima Košarkaške lige Srbije, a među njima i trojica igrača bez potpisanog ugovora s nekim timom!

Raško Katić
Raško Katić

Niko iz NBADok su Francuzi, Brazilci, Španci i ostali u Madrid doputovali sa startnom petorkom igrača koji nastupaju u NBA, Aleksandar Ðorđević je na Mundobasket krenuo s trojicom igrača kragujevačkog Radničkog, dvojicom iz Crvene zvezde i jednim iz Partizana.Takođe, selektor „orlova“ nije imao nijednog košarkaša iz najjače lige na svetu, pošto je u međuvremenu Miroslav Raduljica ostao bez kluba, a ista situacija je i s Raškom Katićem i Stefanom Jovićem.

Miroslav Raduljica
Miroslav Raduljica

Da sve bude neverovatnije, zarada kompletnog tima Srbije po sezoni ukupno iznosi 8.000.000 evra, što je duplo manja suma od onoga što Amerikanac Rudi Gej iz Sakramenta sam inkasira za godinu dana, odnosno za 1.500.000 evropskih novčanica manje od Španca Serža Ibake.

Stefan Jović
Stefan Jović

Najveći uspehKada se sagledaju sve gorenavedene činjenice, uspeh naših košarkaša deluje još neverovatnije i srebro iz Madrida može se svrstati u najveći podvig u istoriji srpskog sporta.Sigurno je da će pomenuta trojka uskoro pronaći novi angažman.

Plata 1.550.000 evraKINEZI HOĆE RADULJICUPrema pisanju specijalizovanog portala Eurohoops, jedan kineski klub želi da u svoje redove dovede centra reprezentacije Srbije Miroslava Raduljicu uz platu od 1.550.000 evra!Raduljica, koji je na tek završenom Svetskom prvenstvu u Španiji bio jedan od najboljih igrača Srbije, trenutno je bez kluba, pošto su ga na kraju prošle sezone otpustili Los Anđeles Klipersi. Pošto sezona u Kini traje od polovine novembra do početka aprila, Raduljica bi mogao da zaradi solidnu sumu novca i priključi se nekom NBA ili evropskom klubu za plej-of.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track