DA SE NAJEŽIŠ: Motivaciona himna košarkaša
Foto: Dado Đilas

Donesite kući zlato što se zlati

DA SE NAJEŽIŠ: Motivaciona himna košarkaša

Košarka -
SRBI KIDAJU: Katić i Raduljica su izrazili želju da napravimo pesmu. Da grmi. Uradili smo je za tri dana, navodi Borko iz grupe THCF

„Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš izdaleka, da naša zemlja opet bude prvak sveta.“Kakav stih! Kida! Na prvo slušanje retki su oni koji se nisu naježili. Motivaciona himna košarkaške reprezentacije, koja je izašla iz duša momaka okupljenih u rep grupu THCF, postala je potpuni hit u Srbiji. „Orlovi“ su posle pobede nad Francuskoj uglas pričali:- Hvala grupi TCHF na vrhunskoj himni koji su napisali za nas.Šta na to kažu u poznatoj beogradskoj rep grupi?- Ma, presrećni smo. Samo saznanje da smo na neki naš način doprineli košarkašima čini nas neizmerno ponosnim - priča Borko iz THCF za Kurir.Ideja za himnu potekla je iz svlačionice „orlova“!- Dok su se pripremali za prvenstvo, pozvali su me Katić i Raduljica, ljubitelji domaćeg repa, sa željom da uradimo neku pesmu za reprezentaciju. Da grmi. Zvali su me u sredu uveče, odmah smo počeli da radimo, pesma je u subotu bila na Jutjubu.Oduševljenje - reč koja najbolje opisuje kako su se osećali reperi dok su pisali stihove.- Prolazile su nam kroz glavu slike naše košarkaške istorije. Izneli smo sve što nam je bilo na srcu, svaku rimu, svaki koš, svaku medalju, svaki trenutak kada smo ustajali u četiri ujutru da bismo ih gledali. Stihovi su bukvalno sami izlazili iz nas. Kada smo igračima poslali prvu verziju, javili su nam se Katić, Marković, Raduljica, Bogdan... Oduševljeni, svi do jednog, s rečima: „Pa ovo krca, roka! Idemoooo! Ljudi, pa vi ste napravili pesmu koju danas cela Srbija sluša na ripit!“- Nismo imali nameru nikome da se dodvoravamo nekim muzičkim žanrom. Ovo smo mi. Potrudili smo se samo da refren bude navijački - zaključuje Borko.

http://www.youtube.com/watch?v=I3xA0Y4hBm4
Glas naroda... THC La Familija
Glas naroda... THC La Familija

Refren pesme Igraj i pobedi,ponosno se vrati,donesi kući zlato što se zlati,Srbija čeka da dođeš izdaleka,da naša zemlja opet bude prvak sveta.

Terasa SkupštineDOČEK U PONEDELJAKDoček reprezentacije Srbije biće upriličen u ponedeljak u 20 časova, ispred Skupštine Beograda (Stari dvor).Gde će momci iz grupe THCF biti u ponedeljak uveče?- Ako usledi zvaničan poziv, na balkonu, ako ne, onda ispod njega. U svakom slučaju, sigurno smo na dočeku - uz osmeh kaže Borko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track