Dejan Bodiroga: Saša i ja mislimo kao jedan
Foto: Dado Đilas

Potpredsednik KSS o harmoniji u našoj ekspediciji

Dejan Bodiroga: Saša i ja mislimo kao jedan

Košarka -
Svaka čast momcima i stručnom štabu, ne samo zbog rezultata već i ponašanja. Ono što svi primećuju i na čemu nam čestitaju jeste kompletna slika koju smo poslali u svet, smatra Bodiroga

Dejan Bodiroga

2002. godine u Indijanapolisu verovatno nije mogao ni da sanja da će 12 godina kasnije biti svedok još jednog finala SP, ali ne kao igrač.Potpredsednik KSS blistao je od sreće zbog ogromnog, može se slobodno reći istorijskog uspeha naše reprezentacije, koja je pod imenom Srbija odigrala meč za svetsko zlato.I rezultat i ponašanje- Svaka čast momcima i stručnom štabu, ne samo zbog rezultata već i ponašanja. Ono što svi primećuju i na čemu nam čestitaju jeste kompletna slika koju smo poslali u svet - smatra Bodiroga i dodaje:- Očigledno je da je sve funkcionisalo odlično. Videlo se kako jedan drugog podržavaju, kako se bodre na terenu.Novi početakSelektor Aleksandar Đorđević pre nekoliko dana je rekao da je u razgovorima s Dejanom došao do ideje o jednom širem i dugoročnom planu koji bi srpsku košarku vratio na staze stare slave.- Tako je, kad smo angažovali Sašu, znali smo da je to novi početak. Nas dvojica imamo istu viziju. Kad razgovaramo o košarci, to je isti pogled na taj sport. Drago mi je zbog toga. On je napravio tim od igrača koji su duže zajedno i od onih koji dosad nisu nosili dres reprezentacije. Imamo i grupu mladih koji su imali uspeha ovog leta, tako da za budućnost ne treba brinuti.
Oduševili... Odlični košarkaši i sjajni ljudi
Oduševili... Odlični košarkaši i sjajni ljudi

Voli SrbijuKRIS VEBER PARLA SRPSKIBivši američki košarkaš Kris Veber podržao je igrače Aleksandra Đorđevića pred sinoćno finale. Jedan od srpskih navijača mu je na Tviteru na engleskom jeziku napisao: „Krise Veberoviću, dođi da igraš za Srbiju u nedelju“, a usledio je odgovor na ćirilici: „Ste ga dobili!“, a Amerikanac je očigledno želeo da kaže kako pristaje.

Treba nam naša ligaMLADIMA DATI ŠANSUBodiroga je ponovio da je neophodno da Srbija ima takmičenje u kojem će mlađi košarkaši moći da dođu do izražaja.Moramo da se okrenemo sebi, da shvatimo da nam je potrebna naša liga u kojoj će mlađi igrači ranije da dobiju šansu da budu nosioci. To je pravi put i mislim da smo krenuli u pravom smeru - kaže Dejan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track