Dejan Koturović: Nisam znao da je džip ukraden
Foto: Dado Đilas

Košarkaš negira krivicu

Dejan Koturović: Nisam znao da je džip ukraden

Košarka -
Advokat bivšeg srpskog košarkaša Petar Srnakov insistira na hitnom donošenju odluke kako bi njegov klijent izašao iz pritvora

Bivši košarkaški reprezentativac Dejan Koturović (42), koji je uhapšen 13. septembra na graničnom prelazu Đevđelija zbog sumnje da je vozio ukradenu „hondu CRV“, tvrdi da nije znao da je vozilo stečeno na nelegalan način.- Da sam znao da je vozilo ukradeno, sigurno ga ne bih kupio i rizikovao da ostanem bez novca, a kamoli da budem zbog toga hapšen - rekao je Koturović istražnim organima, a za Kurir preneo njegov advokat Petar Srnakov iz Đevđelije.- Protiv mog klijenta je podneta optužnica za krivično delo falsifikovanja isprave za koje je propisana zatvorska kazna od tri meseca do pet godina. Tužilaštvo se nije izjasnilo u pogledu visine kazne, ali sam ja tražio da Koturoviću bude izrečena kazna zatvora ispod zakonskog minimuma od maksimalno trideset dana s obzirom na to da on ovo delo nije počinio s umišljajem, kao i zbog toga što on nema kriminalni dosije - kaže nam Srnakov i dodaje da je suđenje odloženo:- Novi datum nije određen, ali očekujem da će početi u što kraćem roku. Insistiramo na hitnom odlučivanju u ovom slučaju, zato nisam ni podnosio prigovor na optužnicu, jer ne želim da produžim boravak mog klijenta u pritvoru.

Nema dokazaUVEREN SAM DA JE NEVINKoturovićev advokat naglašava da je uveren u nevinost svog klijenta.- Kao njegov branilac mogu da kažem da sam uveren u njegovu nevinost, on nije osoba koja bi se upuštala u ikakve kriminalne radnje. Koturović mi je kazao da je taj džip kupio u Beogradu i da nije imao razloga da sumnja da mu je podmetnuto ukradeno vozilo. Bez problema je izašao iz Srbije, ali je prilikom ulaska u Makedoniju izvršena provera i utvrđeno je da je to vozilo ukradeno. Naravno, to ne znači da je moj klijent za tu krađu i odgovoran - naglašava Srnakov.

Komandir zatvoraVRLO KOREKTAN PRITVORENIKKomandir zatvora u Đevđeliji, u kom se Dejan Koturović nalazi, Petar Kostadinov kaže da nekadašnji košarkaški as nema nikakve posebne zahteve i da ne pravi baš nikakve probleme organima reda.- Ono što vidimo jeste da mu je cilj da dokaže nevinost. Svakodnevno mu dolazi advokat radi pripremanja odbrane. Vrlo je korektan pritvorenik - otkrio je Kostadinov.

ČINJENICEZbog čega je u pritvoru- Koturović izašao iz Srbije bez problema, uhapšen pri povratku- Auto ima bugarske tablice, a tamo se registruje veliki broj ukradenih vozila- Srpski košarkaš pokazao italijanski pasoš, pa je dodatno bio sumnjiv

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track