DIRNULA GA TRAGEDIJA: Čarls Barkli plaća sahranu za troje dece nastradale u Filadelfiji

Veliki čovek

DIRNULA GA TRAGEDIJA: Čarls Barkli plaća sahranu za troje dece nastradale u Filadelfiji

Košarka -
Čarls Barkli je bio dirnut kada je čuo šta se dogodilo. On mi je rekao da želi da plati troškove sahrane i tražio je da ga povežem sa porodicom kako bi mogao da im pomogne, izjavio je tužilac Set Vilijams

FILADELFIJA - Bivši NBA košarkaš Čarls Barkli još jednom je pokazao da je veliki čovek. Barkli je prvih osam sezona svoje profesionalne karijere, od 1984. do 1992. godine, igrao za Filadelfiju i ostao je vezan za Sikserse i za taj grad. Fialdelfiju je u petak zadesila velika tragedija kada su dvojica muškaraca ukrala automobil kojim su usmrtili troje dece – 15-godišnju Kiearu Vilijams i njena dva mlađa brata, 10-godišnjeg Tomasa Rida i 7-godišnjeg Terensa Mura.

Lopovi su izgubili kontrolu nad vozilom i izleteli na trotoar, gde su deca zajedno sa majkom prodavala voće kako bi sakupili novac za svoju crkvu. Majka, 34-godišnja Keiša Vilijams idalje se nalazi u kritičnom stanju, dok je još jedna 65-godišnja žena lakše povređena.

Barkli se odmah ponudio da plati sahranu za troje nastradale dece. "Barkli je bio dirnut kada je čuo šta se dogodilo, baš kao i svi stanovnici Filadelfije, građani Amerike i mnogi ljudu širom sveta koji su čuli za ovu nesreću. On mi je rekao da želi da plati troškove sahrane i tražio je da ga povežem sa porodicom kako bi mogao da im pomogne", izjavio je tužilac Set Vilijams.

Dvojica muškaraca odgovorna za ovu nesreću uhapšena su tek u utorak ujutru, pošto su iz uništenog automobila pobegli peške. Oni su indentifikovani kao 19-godišnji Džonatan Rosa i 23-godišnji Kornelijus Kraford.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track