ĐORĐEVIĆ: Ova generacija se druži kao ona u kojoj sam igrao, to stvara rezultat

Pripreme za Svetski kup

ĐORĐEVIĆ: Ova generacija se druži kao ona u kojoj sam igrao, to stvara rezultat

Košarka -
Izuzetno sam zadovoljan odnosom igrača prema radu, njihovim entuzijazmom, pristupom treningu. To je baza svega onoga što gradimo, rekao je selektor
1 / 4

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je izuzetno zadovoljan odnosom izabranika na pripremama za Svetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije trenutno se nalazi na Kopaoniku, gde sprovodi bazični deo priprema do 26. jula, a u nedelju je tamo bio dan posvećen medijima.

„Izuzetno sam zadovoljan odnosom igrača prema radu, njihovim entuzijazmom, pristupom treningu. To je baza svega onoga što gradimo. Kao trener sa igračima želim da izgradim odnos prema radu. Naravno, dolaze sve jači i veći zahtevi. Polako se kompletiramo, u sledeća tri-četiri dana trebalo bi da se priključe Nenad Krstić, Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić“, bio je prvi komentar selektora.

Predstavnike medija posebno je zanimalo kakva je trenutna situacija sa rekovalescentima Vladimirom Micovim i Vladimirom Lučićem.

Micov je pre tri dana počeo postepeno da se uvodi u rad. Pre toga je bio u Raškoj na analizi krvi. Od toga je zavisio plan koji smo napravili, a prema kome je predviđeno da on od 20. jula počne sa treninzima. Još nekih pet–šest dana i ući će u pun program treninga. Lučić radi po specijalnom programu, ima i dalje problem sa leđima. Naša dužnost je da igraču koji je kandidat za reprezentaciju pružimo adekvatan tretman i sve što mu je potrebno kako bismo rešili taj problem. Ne samo za ovo leto, već za njegovu budućnost. On je profesionalac, pred njim je još najmanje deset godina igranja košarke“, naglasio je Đorđević.

Upitan da povuče paralelu između dana kada je kao igrač provodio leta na pripremama reprezentacije i ovog leta kada je u ulozi selektora, Đorđević se najpre nasmejao, a zatim odgovorio:

„Sada je malo drugačije, sada su nova interesovanja. Oni imaju svoj način druženja i vidim da drže do toga. Stalno su zajedno kada imaju slobodno, prave lepu atmosferu. A ona se uvek prenosi na rad. Odatle sve kreće. Svi insistiramo na tome da napravimo iskren odnos koji se zasniva na profesionalnosti u odnosu na rad i zahteve koje ćemo da stavimo na teren. Posle je na nama da pokažemo igru koju će javnost oceniti i pratiti. Daj Bože da dođe i rezultat uz tu igru. Ali ona će jednim delom biti slika odnosa koji mi ovde napravimo“.

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić propustio je poslednje Evropsko prvenstvo u Sloveniji, ali želi da sve nadoknadi na predstojećem Mundobasketu u Španiji.

"Početak priprema protiče u jakom radu, radili smo na fizičkoj spremi, ali i taktičkom delu. Zadovoljan sam, imamo samo malih problema sa povredama, a Krstić nam se uskoro pridružuje", rekao je Teodosić, uz paralelu sa sistemom rada prethodnog selektora Dušana Ivkovića.

"Ima razlike, u svakom slučaju, jedna je to što smo sa Dudom dosta trčali, sa Đorđevićem više radimo u sali, uz trčanje, radili smo sa loptom. Prošlo je tek pet dana, tek slede uigravanja i jači treninzi, mislim da imamo kvalitetne igrače, a da li ćemo postati kvalitetan tim zavisi od našeg rada. Na dobrom putu smo da postanemo veoma dobra ekipa. Opet, rano je pričati o dometima, tek je pet dana prošlo. I sad i kad smo se okupili, nama je glavni cilj da prođemo grupu", dodao je plej moskovskog CSKA.

On zbog povrede nije mogao da igra na poslednjem Eurobasketu u Sloveniji, ali ga to prošle godine nije sprečilo da bude uz saigrače.

"Ja sam prošle godine preskočio prvenstvo, ali sam bio uz reprezentaciju uvek, i sada se vidi veoma dobar napredak kod svih, godinu dana su zreliji, energijom doprinose da pripreme napreduju", rekao je Teodosić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track