(FOTO) ISTORIJSKI MEČ: Američke košarkašice posle 30 godina gostovale u Beogradu
Foto: Kosarka24.rs

Ubedljiva pobeda Srpkinja

(FOTO) ISTORIJSKI MEČ: Američke košarkašice posle 30 godina gostovale u Beogradu

Košarka -
Pitanje pobednika rešeno je već na startu kada je petorka Milica i Ana Dabović, Dajana Butulija, Jovana Rad i Tijana Ajduković napravila razliku, koja se kasnije povećavala iz četvrtine u četvrtinu
1 / 7 Foto: Kosarka24.rs

Najbolje košarkašice Srbije ostvarile su ubedljivu pobedu u prvoj probnoj utakmici od početka priprema za Svetski šampionat u Turskoj. Izabranice Marine Maljković savladale su ekipu američkog univerziteta „Monmaut“ sa 120:59 (34:17, 35:117, 21:9, 30:16) pred prepunim tribinama beogradske dvorane „Šumice“.

Ovaj meč imao je istorijski značaj pošto je ovo prvo gostovanje Amerikanki u Beogradu nakon pune tri decenije.Pitanje pobednika rešeno je već na startu kada je petorka Milica i Ana Dabović, Dajana Butulija, Jovana Rad i Tijana Ajduković napravila razliku, koja se kasnije povećavala iz četvrtine u četvrtinu.U duelu u kome je Marina Maljković šansu pružila svim igračicama koje su bile u opremi, najefikasnije su bile Ana Dabović sa 16, Nevena Jovanović sa 13, Maja Vučurović sa 12, Dajana Butulija sa 11 i Tijana Ajduković sa 10 poena. U gostujućem timu Dženi Horvatinović je zabeležila 18 poena, dok je Danica Dragićević imala 2.Srpske reprezentativke ostaju u Rumi do nedelje kada se završava druga faza priprema za Svetski šampionat u Turskoj. U ponedeljak, nacionalni tim putuje u Češku, gde će učestvovati na turniru zajedno sa domaćom selekcijom, Japanom i Kanadom.Svetsko prvenstvo u Turskoj održaće se od 27. septembra do 5. oktobra. Reprezentacija Srbije prvu fazu takmičenja igraće u istanbulskoj dvorani Abdi Ipekči u grupi sa Sjedinjenim Američkim Državama, Kinom i Angolom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track