FRANCUSKI MEDIJI: Srbija je bila izvanredna, mi smo se kasno probudili
Foto: Reuters

"Trikolorima" ostala borba za bronzu

FRANCUSKI MEDIJI: Srbija je bila izvanredna, mi smo se kasno probudili

Košarka -
Francuski mediji s divljenjem piše o majstorijama Miloša Teodosića koji je sa 24 poena zapečatio njihovu sudbinu na ovom šampionatu sveta na kojem su samo dva dana ranije slavili veličanstvenu pobedu nad domaćim Špancima

PARIZ - Francuski mediji ne mogu da sakriju žaljenje zbog poraza u polufinalu prvenstva sveta u košarci, ali jednoglasni su u čestitkama Srbiji na zasluženoj pobedi.

"Figaro" ocenjuje da su se "trikolori" kasno probudili i da ih je to na kraju skupo koštalo.

Francuski list s divljenjem piše o majstorijama Miloša Teodosića koji je sa 24 poena zapečatio njihovu sudbinu na ovom šampionatu sveta na kojem su samo dva dana ranije slavili veličanstvenu pobedu nad domaćim Špancima.

"Srbija je ta koja će se u nedelju sa Amerikancima boriti za zlato. Zato izabranici Vensana Kolea sada moraju da se skoncentrišu na malo finale, odnosno na borbu za bronzu", naglašava Figaro.

Francuski list prenosi reči selektora Kolea koji ne može da se sa žaljenjem ne seća drugog poluvremena meča u kojem su Francuzi krenuli u pravu poteru za Srbijom, koja je "zlatnu zalihu" stekla u prva dva dela igre.

"Kada vidimo šta se dešavalo u drugom poluvremenu, jasno je da smo imali oružje za pobedu", primećuje Kole.

On je naglasio da je Francuskoj u prvom poluvremenu nedostajala koncentracija, disciplina i energija.

"Prvih 20 minuta za nas je bilo fatalno, jer smo igrali dekoncentrisano i nedisciplinovano protiv jedne tako dobre naštelovane košarkaške mašine, kakva je Srbija, sa lucidnim i talentovanim liderima", rekao je Kole. i dodao da je Srbija odigrala veliki meč.

"Treba im čestitati na zasluženoj pobedi. Bili su izvanredni", priznao je Kole i dodao da se protiv Srbije ne može igrati tako kao što je to učinila Francuska "samo preko individualaca, a ne kolektivno".

"L"Ekip" je sa dve reči opisao ono što se dešavalo na terenu - "Raduljica čarobnjak", podsećajući na, reklo bi se, slučajan potez srpskog košarkaša koji je jednu loptu koju mu je uputio Bogdanović na magičan način - kao čarobnim štapićem, prosledio u koš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track