HRVATI UOČI DUELA S FRANCUSKOM: Nama trebaju Ivković Duda i m..a
Foto: AP

Uoči duela osmine finala

HRVATI UOČI DUELA S FRANCUSKOM: Nama trebaju Ivković Duda i m..a

Košarka -
Među najzanimljivijim odgovorima izdvajaju se oni poput "Duda Ivković", "m...a", "mozak", "Da mu Amerikanci pozajme prvu petorku"...

Košarkašku reprezentaciju Hrvatske od 18 sati očekuje duel osmine finala protiv Francuske na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Izabranici Jasmina Repeše su dobro započeli Mundobasket, ali ih je poraz od Senegala poremetio u cilju da ostvare što bolji plasman u grupi. Zato sada moraju težim putem, a portal Index pitao je čitaoce da daju savet "Šta Repeši treba da slomi Francuze?".

Među najzanimljivijim odgovorima izdvajaju se oni poput "Duda Ivković", "m...a", "mozak", "Da mu Amerikanci pozajme prvu petorku"...

Kada su u pitanju oni ozbiljniji, stručniji komentari, Repeša bi mogao nešto da primeni od sledećih saveta.

"Odbrana, odbrana i samo odbrana! Brz protok lopte, ne prekidati akcije ishitrenim šutevima, to mu rade svi, dati Šariću više loptu pogotovo u organizaciji igre jer njega će čuvati visoki, protiv svakog od njih on može da stvori višak igrača za lagan koš. Babić mu treba igrati više, a Ukić na dvojci, Amer uz Šarića i Babića na pleju."

"Maksimalno stisnut Erteka i Dijota jer ne znaju da grade igru (doduše ne zna ni Ukić). Kad ih neko stisne ko muve su bez glave. Bogdanović mora da vrši pritisak na Batuma, Ante pametnom igrom može uništiti Lovrenja da hoće, ali lopte mora da dobija bliže košu i u visini prsa jel dok on digne ruke već mu tri puta izbiju loptu. Šarić mora samo paziti da mu Dijao ne podvaljuje neke glupe lažnjake jer inače je užasno spor i slabog šuta. Takođe, za Francusku naša petorka treba da se promeni jer Simon ne može da čuva Batuma pa će na dva preći Bogdanović, a na trojci ulazi Rudež na Želabala. Inače, Želabal je sporo krilo slabog šuta kojeg će Rudež moći čuvat."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track