IN MEMORIAM SRĐAN SARIĆ Košarkaši Srbije: Nismo hteli da nas vidi kako plačemo
Foto: Saša Pavlić

Preminuo u Beogradu

IN MEMORIAM SRĐAN SARIĆ Košarkaši Srbije: Nismo hteli da nas vidi kako plačemo

Košarka -
Košarkaška Srbija tuguje za kondicionim trenerom koji je izgubio bitku s opakom bolešću

Kondicioni trener košarkaša Srbije Srđan Sarić preminuo je u 37. godini juče u Beogradu, posle kraće i teške bolesti.Srebro s posvetomOstaće upamćen po tome što su mu selektor Sale Đorđević i košarkaši posećivali pobede na tek završenom SP u Španiji. Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić istakao je da ih je Sarić u velikoj meri motivisao da ostvare ovako dobar rezultat na šampionatu.- Čuo sam tu tužnu vest i osećam se emotivno ispražnjen. Sad tek vidim koliko naša srebrna medalja nije ništa u odnosu na njegovu borbu da pobedi bolest. Zahvaljujući Sariću, na prvenstvu smo fizički bili odlično spremni i zbog toga njemu pripadaju ogromne zasluge za srebro - kazao je Kalinić i dodao:- Kad smo ga videli na balkonu, svima nama su potekle suze. Znali smo da se nalazi u teškoj situaciji, ali morali smo da se suzdržimo kako nas tako tužne ne bi videli svi oni koji su došli da nas pozdrave. Izjavljujem saučešće njegovoj porodici.Nikolić šokiranPomoćnik selektora Miroslav Nikolić u šoku je zbog smrti Srđana Sarića. On ističe da je košarka izgubila jednog velikog čoveka.- Utučen sam zbog toga i osećam veliku prazninu. Sve vreme boravka u Španiji bio je u našim mislima i sami znate da smo srebro posvetili njemu - istakao je Miroslav Nikolić.

ČINJENICEKarijera- sa ruskim Spartakom osvojio tri evropske titule- kondicioni trener reprezentacije Slovenije- bio u stručnom štabu srpske selekcije do 19. godina- kondicioni trener reprezentacije Srbije

KošarkašicePOSVETILE MU TRIJUMFSrpske košarkašice Srbije trijumf nad Kinom i plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Turskoj posvetile su Srđanu Sariću. Ova tužna vest zatekla ih je pred početak jučerašnjeg meča, ali to ih nije obeshrabrilo, naprotiv dalo im je dodatni motiv da stignu do pobede u meču protiv Kine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track