JARIĆ OGORČEN: Mi Srbi smo nule od patriota, jer smo prodali naš jadan narod
Foto: Twitter

Košarkaš se oglasio povodom godišnjice "Oluje"

JARIĆ OGORČEN: Mi Srbi smo nule od patriota, jer smo prodali naš jadan narod

Košarka -
U vojnoj operaciji "Oluja", koja je počela 4. avgusta, na području Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj, ubijeno je i nestalo oko 2.000 Srba, a proterano oko 220.000.

BEOGRAD - Bivši srpski košarkaš Marko Jarić oglasio se na društvenim mrežama povodom 19 godina od početka hrvatske vojne akcije "Oluja", koja je dovela do egzodusa više od 200.000 Srba iz Hrvatske."Pre tačno 19 godina se desila Oluja. Dokaz da smo mi Balkanci poluprimitivci, a da smo mi Srbi nule od patriota, jer smo prodali naš jadan narod!", napisao je Jarić na društvenim mrežama.

U vojnoj operaciji "Oluja", koja je počela 4. avgusta, na području Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj, ubijeno je i nestalo oko 2.000 Srba, a proterano oko 220.000. Hrvatska vojska je 5. avgusta ušla u gotovo potpuno napušten i prethodno žestoko granatiran Knin, u kojem je pre "Oluje" živelo više od 90 odsto Srba. Za samo nekoliko dana, slomljen je otpor Srpske vojske Krajine, koja je na području Kninske krajine brojala oko 30.000 vojnika. Sa teritorije Republike Srpske Krajine, krenule su izbegličke kolone u kojima je bilo više od 200.000 ljudi. Na putu ka Srbiji i Republici Srpskoj izbegličke kolone su stalno napadali hrvatska artiljerija i vojno vazduhoplovstvo.Ostali su samo civili, uglavnom stariji i nemoćne osobe, i oni su bili izloženi teroru i posle formalnog završetka operacije "Oluja" 7. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track