KANAL NA POMOLU : Raspade se tim Partizana

Šampion Srbije u veoma teškoj situaciji

KANAL NA POMOLU : Raspade se tim Partizana

Košarka -
Posle odlaska pleja Lea Vestermana crno-beli ostali bez cele prve petorke

Još jedan udarac za košarkaški klub Partizan NIS stiže iz Španije. Francuski plejmejker Leo Vesterman postao je igrač slavne Barselone, ali će sledeću sezonu igrati na pozajmici u Limožu.Tako su crno-beli morali da se oproste od košarkaša od koga se očekivalo da bude okosnica tima u sledećoj sezoni, ali zbog teške finansijske situacije u klubu, čelnici Partizana nisu mogli da zadrže Vestermana. Ražnatović potvrdioŠampiona Srbije već su napustili Davis Bertans, Bogdan Bogdanović, Žofri Lovernj, a ne isključuje se mogućnost da njihovim putem krene još neki košarkaš koji je ove sezone nosio dres Partizana.Informaciju da klub iz Humske ostaje bez sjajnog pleja potvrdio je i Leov menadžer Miško Ražnatović, koji je na svom Tviteru napisao:- Barselona je stekla pravo na Lea Vestermana. Više informacija u narednim danima.Međutim, španski mediji navode da Barselona prvo želi da plejmejker prođe medicinske preglede jer je Vesterman oktobra prošle godine pretrpeo tešku povredu ligamenata kolena i takoreći čitavu sezonu nije nastupao. Dobra vest je da je centar Đorđe Gagić odlučio da produži vernost sa šampionom Srbije.Sve ode na dugoveSituaciju će donekle popraviti novac koji stiže od obeštećenja za Bogdanovića i Lovernja, ali je problem u tome što će on odmah biti preusmeren za pokrivanje dugova. Od njih dvojice Partizanu bi trebalo da pripadne oko milion evra, ali u ratama. To znači da šampion Srbije čak ne može da isplati sve igrače koji imaju potraživanja, pa će neki, kao što je to praksa u Partizanu, morati da sačekaju.

ONI SU VEĆ NAPUSTILI EKIPU: Leo Vesterman, Bogdan Bogdanović, Davis Bertans i Žofri Lovernj
ONI SU VEĆ NAPUSTILI EKIPU: Leo Vesterman, Bogdan Bogdanović, Davis Bertans i Žofri Lovernj

Todorić tvrdiNAMA ULEB NIJE PRETIOSportski direktor Partizana Dragan Todorić kazao je da nisu dobili nikakav dopis od ULEB da će biti izbačeni iz svih takmičenja ako ne izmire dugovanja prema igračima.- Nikakav dopis nismo dobili od ULEB o tome. Prvi put čujem od vas za tako nešto. Nisam siguran da ćemo tako nešto i dobiti - odgovorio je Todorić.

Fener uplatioJUČE STIGLA RATA OD BOGDANAPrema nezvaničnim informacijama, Fenerbahče je juče uplatio prvu ratu od 650.000 evra na račun Partizana na ime obeštećenja za Bogdana Bogdanovića. Klub je 260.000 evra prosledio agenciji koja zastupa igrača, pa je crno-belima ostalo 390.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track