RAŠKO KATIĆ: Nije lak put do osmine finala, Egipat nije favorit
Foto: KSS

Centar reprezentacije optimista

RAŠKO KATIĆ: Nije lak put do osmine finala, Egipat nije favorit

Košarka -
Neke ekipe ćemo pokušati da iznenadimo sa visokom postavom. To je do selektora i njegovih zamisli. Mešamo se na pozicijama četiri i pet nas četvorica. Pokrivamo te dve pozicjie. Tu je i Bjelica koji je visok za trojku, kazao je centar reprezentacije

GRANADA - Srpski košarkaš Raško Katić ocenio je danas da nijedna ekipa iz Grupe A neće lako izboriti plasman u osminu finala Svetsko prvenstva u Španiji i dodao da je Srbija favorit protiv Egipta u prvom kolu.

"Od danas se spremamo za Egipat. Nismo ih do sada gledali. Oni sigurno nisu favoriti protiv nas, ali neće se predavati. Sve ekipe u našoj grupi imaju kvalitet. Iran sam gledao, igraju dobro, veoma su borbeni, kao i Novi Zeland. Svi dolaze da se bore. Sportisti su i neće biti lako", rekao je Katić novinarima u Granadi.

Reprezentacija Srbije doputovala je juče u Granadu, gde će igrati sve mečeve grupne faze takmičenja. Katić je rekao da prednost Srbije može da predstavlja veliki broj visokih igrača i da na taj način izabranici Aleksandra Đorđevića mogu da iznenade protivnika.

"Neke ekipe ćemo pokušati da iznenadimo sa visokom postavom. To je do selektora i njegovih zamisli. Mešamo se na pozicijama četiri i pet nas četvorica. Pokrivamo te dve pozicjie. Tu je i Bjelica koji je visok za trojku", kazao je Katić.

On je rekao da se ekipa još uvek privikava na uslove u Španiji i dodao da je dvorana u Granadi "fenomenalna".

"Prvi put treniramo ovde. Trenirali smo u školskoj sali juče. Dobar je parket, dobri koševi, prosto se vidi da je Svetsko prvenstvo. Ekipa se još aklimatizuje na Granadu. Malo je toplije nego u Srbiji, ali prosto ne razmišljamo o tome. Svi smo maksimalno motivisani", rekao je najstariji reprezentativac Srbije.

Novinari su Katića pitali da uporedi kvalitet Svetskog prvenstva sa šampionatom Evrope.

"Prosto je kvalitetnije Svetsko prvenstvo. Ima više kvalitetnih ekipa i više kvalitetnih igrača. Meni svaki poziv i svaka nova godina u reprezentaciji dolazi kao šlag na tortu. Trudim se da što bolje odradim. Neminovno je da budem najstariji", rekao je Katić.

Selekcija Srbije odigraće prvi meč na Mundobasketu u subotu sa Egiptom od 15.30.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track