KOŠARKAŠICE SRBIJE U KURIRU: Na dočeku da nam peva Aco Pejović
Foto: Damir Dervišagić

Reprezentativke učestvuju na Svetskom prvenstvu

KOŠARKAŠICE SRBIJE U KURIRU: Na dočeku da nam peva Aco Pejović

Košarka -
Košarkašice Nevena Jovanović i Dajana Butulija žele da uzmu medalju na SP i proslave je uz Pejovića

Navijali smo za košarkaše, vreme je da bodrimo i devojke! Srpske košarkašice debitovaće na SP u Turskoj (27. septembar - 5. oktobar), a ovim povodom Nevena Jovanović (24) i Dajana Butulija (28) posetile su redakciju Kurira.- Dres s nacionalnim grbom je nešto posebno... Kada igram za reprezentaciju, uvek me drmaju emocije, radi me himna - priča za Kurir Nevena i dodaje da je atmosfera u reprezentaciji uvek na visokom nivou.Svuda trešti muzika- Atmosfera je vrh! Muzika stalno trešti, što luđa - to bolja. Slušaju se aktuelni hitovi, narodnjaci, bez zvučnika ne idemo nigde! Ako za nas bude organizovan doček na balkonu, zvaćemo Acu Pejovića da nam peva - kaže Nevena. Govoreći o očekivanjima od Mundobasketa, Dajana kaže:- Verujem u košarku koju Marina želi da igramo i verujem u sve što smo uložile vreme. Možemo da obećamo da će imati šta da se vidi. Srbija je prvi put na šampionatu sveta, pre 12 godina to je bila Jugoslavija, i nije isto.Mi smo za kafanuDevojke su emotivno doživele Svetsko prvenstvo za košarkaše, a zbog navijanja malo je falilo da ih izbace iz hotela u Francuskoj.- Kad su momci igrali polufinale, u Francuskoj smo pobedile njihovu žensku reprezentaciju na pripremnom turniru. Dok smo gledale meč momaka, hteli su da nas izbace iz hotela, ali nismo mogle da suzbijemo emocije. Sutradan je u francuskim novinama bio naslov „Veče kad je Srbija ubila Francusku“ - ispričala nam je Dajana.Kad idu u provod, srpske košarkašice biraju kafanu i vino, a kad na red dođu momci, kolege sportisti tu uglavnom nemaju prolaz.- Mi smo više za kafanu, tamburaše, narodnjake i dobro vino. Što se tiče momaka, na sportiste se ne ložimo, za razliku od većine devojaka.

Aco PejovićDOLAZIM NA BALKONDrago mi je što vole moju muziku, ja im držim fige da osvoje medalju i obećavam im, ako do toga dođe, da ću biti s njima na balkonu! Ako i ne osvoje medalju, organizovaćemo neku žurku i ja ću im pevati - rekao je Pejović za Kurir.

TalentovaneUMETNICA I PEVAČICADa se nije opredelila za košarku, Dajana veruje da bi bila umetnica.- Bila bih neka umetnica, književnica, slikarka, a Nevena bi bila pevačica. I to narodne muzike, što ja najbolje znam jer stojim pored nje kada svira himna, koju peva na svoj način.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track