KŽIŽEVSKI: Srbija je odigrala sjajan turnir
Foto: AP

Selektor Amerike pohvalio Orlove

KŽIŽEVSKI: Srbija je odigrala sjajan turnir

Košarka -
Kžiževski je od srpskih igrača posebno istakao Bogdana Bogdanovića za kojeg je rekao da je veliki talenat

MADRID - Selektor košarkaša SAD Majk Kžiževski rekao je da je Srbija odigrala odlično na Svetskom prvenstvu u Španiji i da je prvih pet minuta finalne utakmice "bacila njegovu ekipu na kolena".

"Srbija je odigrala sjajan turnir, bila je neverovatna, prvih pet minuta finala nas je bacila na kolena. Bili smo spremni da igramo maksimalno sa njima. Potrebna je samo jedna greška i da ispadnete, kao Španija", rekao je Kžiževski novinarima posle finalne utakmice.

Amerikanci su u finalu Svetskog prvenstva u Španiji pobedili Srbiju sa 129:92 i tako došli do ukupno petog trofeja u tom takmičenju.

Kžiževski je od srpskih igrača posebno istakao Bogdana Bogdanovića za kojeg je rekao da je veliki talenat.

On je dodao da je svaka medalja posebna i da nije morao da ubeđuje američke košarkaše da nastupe za nacionalni tim.

"Svaka medalja je bila posebna. Nismo morali da ih ubeđujemo, svi su hteli da igraju. Čuli smo se i sa (povređenim) Polom Džordžom, on je bio uz nas", naveo je Kžiževski.

Najkorisniji igrač turnira Kajri Irving rekao je da je osvajanje zlatne medalje sa reprezentacijom SAD njegov najveći uspeh u karijeri.

"Ovo je najveći uspeh u mojoj karijeri. Uspeli smo kao tim to da uradimo. Ovo je neverovatno. Još možda nisam svestan, ali smo ovo uradili kao pravi tim i ovo su moja braća. Radio sam šta god je bilo potrebno. Svi smo tako razmišljali", rekao je Irving.

Reprezentativac SAD Klej Tomson rekao je da je odličan osećaj postati svetski šampion i da se njegova ekipa lepo zabavila na takmičenju u Španiji.

"Odličan je osećaj osvojiti zlatnu svetsku medalju, posebno sa ovako velikim igračima koje imamo. Lepo smo se zabavili na Svetskom prvenstvu", rekao je Tomson.

Član najbolje postave takmičenja Kenet Farid istakao je da se nada da će se naći u svojoj reprezentaciji i na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru 2016. godine.

"Volim košarku, navijače, to što sam na parketu među aut linijama, to je divna stvar. Nadam se da ću igrati za reprezentaciju i na Olimpijskim igrama", rekao je Farid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track