LOVERNJ ĆE NAVIJATI ZA SRBIJU: Medalju posvećujem mojoj porodici u Partizanu
Foto: Fiba.com

Želi da gleda finale

LOVERNJ ĆE NAVIJATI ZA SRBIJU: Medalju posvećujem mojoj porodici u Partizanu

Košarka -
Košarkaški reprezentativac Francuske i doskorašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj najavio je da će u finalu Svetskog prvenstva navijati za Srbiju, a bronzanu medalju je posvetio svojoj porodici u Partizanu

MADRID - Košarkaški reprezentativac Francuske i doskorašnji kapiten Partizana Žofri Lovernj najavio je da će u finalu Svetskog prvenstva navijati za Srbiju.Francuska je u polufinalu Mundobasketa poražena od Srbije rezultatom 90:85, ali su "trikolori" na kraju osvojili bronzanu medalju pošto su u meču za treće mesto savladali Litvaniju rezultatom 95:92.Sjajni Lovernj je medalju sa Mundobasketa u Španiji posvetio je svojoj porodici i "svojoj porodici u Partizanu"."Medalju posvećujem porodici i mojoj porodici u Partizanu. Još jednom hvala saigračima i treneru iz Partizana, kao i iz reprezentacije. Uradili smo sjajan posao, nije bilo lako. U nedelju navijam za Srbiju. Nadam se da ćemo moći da ostanemo da gledamo finale", najavio je Lovernj.Francuz je istakao da nije bilo lako igrati dve teške utakmice dan za danom."Posle utakmice smo imali doping kontrolu, ostali smo do dva-tri ujutru, nije bilo lako da spavamo posle toga. A danas pritisak zbog utakmice. Nismo mnogo spavali. Bilo je malo čudno, ali pobedili smo, tako da je okej", rekao je Lovernj.

Foto: fiba.com
Foto: fiba.com

U sportu se često kaže da je bolje osvojiti bronzanu medalju nego srebrnu, jer se takmičenje završava pobedom. "Možda sam sad srećniji jer smo završili pobedom, ali za 10 godina ću možda reći da sam hteo srebro. U ovom trenutku, bolje bronza, za 10 godina ne. Ali, medalja je medalja", zaključio je Lovernj.Francuski reprezentativac je u Partizan došao krajem 2012. godine, a sjajne partije u crno-belom dresu su mu otvorile vrata nacionalnog tima, sa kojim je prošlog leta osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. "Igrao sam više ove godine, i mislim prilično dobro. Nisam u polufinalu toliko igrao, ali to je trenerova odluka i tu nemam šta da kažem. Igram više, igrao sam bolje, osvojili smo medalju i veoma sam srećen. Naravno da mi znači što sam imao veću ulogu sada", rekao je Lovernj."Pre dolaska u Partizan nisam bio popularan u Francuskoj, niko me nije poznavao, nisam bio ni blizu reprezentacije. Posle šest meseci sam pozvan u reprezentaciju, iako nisam mnogo igrao. Godinu dana kasnije sam se našao u prvom timu", ocenio je Lovernj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track