Majstor Dražen Jakopović: Hrvat kuva Srbima!
Foto: Saša Pavlić

Majstor Dražen Jakopović brine o srpskim košarkašima

Majstor Dražen Jakopović: Hrvat kuva Srbima!

Košarka -
Kao kod kuće Momci se hrane sportski, tako smo prilagodili jelovnik. Obožavaju pitu od borovnica, stalno traže još, otkriva kuvar iz Koprivnice

O ishrani srpskih košarkaša tokom priprema na Kopaoniku brine glavni kuvar hotela „Grand“ Dražen Jakopović. Ovaj majstor kulinarstva je inače rođen u Hrvatskoj, a za kratko vreme je postao omiljen lik među košarkašima Srbije. Sa ovim raspoloženim Koprivničaninom koji pravi čuda u kuhinji Kurir je razgovarao o tome koliko su prohtevni Teodosić, Raduljica, Bogdanović i ostali, te šta najviše vole da jedu.Kako vam je među srpskim košarkašima?- Atmosfera je pozitivna, zadovoljstvo mi je da kuvam za njih. Radio sam i u inostranstvu s dosta reprezentacija, ali ovakvu atmosferu nisam nigde video - kaže Jakopović.Kako vam se čine naši reprezentativci?- Oni su zaista super momci. Opušteni su, druželjubivi, kulturni. Kad god se sretnemo u holu hotela, priđu i jave mi se, a posle svakog obroka dolaze i govore kako su zadovoljni. Ne da nemam primedbi na njih već samo najbolje mogu da kažem.Da li momci imaju neke specijalne zahteve kad je hrana u pitanju?- Ljudi iz reprezentacije su mi dali neki meni, ja sam napravio i svoj, pa smo to iskombinovali. To je sportska ishrana. Nemaju preterane zahteve, ali ih je oduševila pita od borovnica i višnje, pa to sada traže malo češće. Svidela im se kad sam je prvi put napravio i postala je pravi hit.U čemu je tajna te pite?- Ne mogu recept da vam otkrijem... (smeh) Mogu samo da vam kažem da se pravi od kopaoničkih borovnica. (smeh) To je ovde domaće jelo i pravi se po receptu starih baka. Osim borovnice, ovde su poznati i vrganji, od kojih košarkašima pravim karpaćo.

Pozdrav, pa na ručak... Košarkaši Srbije
Pozdrav, pa na ručak... Košarkaši Srbije

PrognozaBIĆETE TREĆI NA SPHoćete li pratiti reprezentaciju Srbije na SP i kakve su vaše prognoze?- Ako budem imao vremena, svakako ću gledati utakmice Srbije. Zasad mi Đorđević nije dozvolio da gledam nijedan trening, ali verujem da mogu do bronze u Španiji.

Pravi selektorSALE NIJE UOBRAŽENKako vam se čini srpski selektor Sale Đorđević?- Sale je jednostavan, normalan, druželjubiv. Nije uobražen niti je prepotentan. Ne znam da li je na treningu strog prema momcima, ali vidim da je van parketa s njima veoma opušten.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track