MAKEDONCI NEMILOSRDNI: Tri meseca zatvora za bivšeg reprezentativca Koturovića!
Foto: Media.mk

Košarkaš osuđen zbog falsifikovanja isprava

MAKEDONCI NEMILOSRDNI: Tri meseca zatvora za bivšeg reprezentativca Koturovića!

Košarka -
Koturović (42) je priveden 13. septembra na graničnom prelazu Bogorodica kod Đevđelije. On je svojom "hondom CRV" pokušao da pređe granični prelaz iz Grčke, a ovo vozilo je prijavljeno da je ukradeno u Bugarskoj

ĐEVĐELIJA - Sud u Đevđeliji osudio je bivšeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije Dejana Koturovića na tri meseca zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Koturović (42) je priveden 13. septembra na graničnom prelazu Bogorodica kod Đevđelije. On je svojom "hondom CRV" pokušao da pređe granični prelaz iz Grčke, a ovo vozilo je prijavljeno da je ukradeno u Bugarskoj.On je prilikom ulaska u Makedoniju, tokom rutinske kontrole makedonske granične policije, priveden jer je broj šasije vozila u kom se nalazio bio neispravan. Naknadnom istragom utvrđeno je da je vozilo marke "honda CRV", bugarskih registarskih tablica, prijavljeno kao ukradeno u Bugarskoj. Koturović će posle isteka kazne biti proteran iz Makedonije, a biće mu zabranjen ulazak u ovu zemlju u narednih 12 meseci. Našem košarkašu će biti oduzeta honda.Makedonski mediji navode da je Koturović mirno prihvatio presudu, ali je bio ogorčen celim slučajem.

"Ovo je sramota za pravosuđe u vašoj zemlji. Ja sam žrtva u ovom slučaju, a moja jedina krivica je što sam naivan i nemaran. Nikada u životu nisam bio u sukobu sa zakonom, bio sam na meti kriminalaca i prevaranata", rekao je Koturović.

Sudija Blagica Miladinovska - Coneva izrekla je Koturoviću minimalnu kaznu, jer je za takav prekršaj po makedonskom Krivičnom zakoniku predviđena zatvorska kazna od tri meseca do pet godina.

"Želim da mi verujete, proveo sam 18 dana u pritvoru, ali volim slobodu. Molim vas da me kaznite uslovno za moju neodgovrnost, želim na slobodu i da odem kući. Očigledno je da nemam nikakve veze sa krađom ni sa stvarnim krivcima", kazao je Koturović, dok je njegov advokat Petar Samakov najavio da će uložiti žalbu na presudu što je pre moguće.

"Moj klijent je očigledno žrtva i nije kriv u ovom slučaju. Sudija je trebalo da donese oslobađajuću presudu. Žalićemo se po svim osnovama", rekao je Samakov.

Proslavljeni košarkaš je u svoju odbranu rekao i da nije znao da je to bilo ukradeno vozilo i da je on žrtva u ovom slučaju. On je rekao da je kupio auto od prodavca polovnih vozila u Beogradu koji je platio 13.000 evra. Koturović je rekao da je vozilom putovao po mnogim zemljama u Evropi i da je i to dokaz da on nije kriv. Koturović i njegovi advokati su najavili žalbu na presudu.Detalje suđenja možete pogledati OVDE

Koturović je u karijeri igrao za Spartak, Partizan, Rasing, Ulker, Albu, Virtus, Taukeramiku, kao i Boston i Feniks. On je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlato na EP 1995. i SP 2002.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja