MARINA MALJKOVIĆ: Zasmetala mi je nedisciplina, protiv Turske moramo bolje
Foto: Fiba.com

Kritike posle pobede nad Kubom

MARINA MALJKOVIĆ: Zasmetala mi je nedisciplina, protiv Turske moramo bolje

Košarka -
Pobedili jesmo, plasirali smo se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali ovo je bila jako loša utakmica. Bilo je velikih, nedopustivih grešaka, izgubljenih duela jedan na jedan, izjavila je Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije
ISTANBUL - Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je posle plasmana u četvrtfinale Svetskog prvenstva da je utakmica sa Kubankama bila loša i da su njene izabranice u pojedinim trenucima bile nedisciplinovane.Srbija je u osmini finala u Istanbulu pobedila Kubu rezultatom 86:79 (16:23, 26:16, 18:23, 26:17).

"Pobedili jesmo, plasirali smo se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali ovo je bila jako loša utakmica. Bilo je velikih, nedopustivih grešaka, izgubljenih duela jedan na jedan... To nije bila odbrana koju Srbija ima da ponudi. To nije odbrana koju krvavo vežbamo svakog dana još od 10. avgusta, Naravno da sa tim segmentom igre nisam zadovoljna", istakla je Marina Maljković.Prema njenim rečima Kuba je tako dobila dosta lakih poena i to nikako ne sme da se ponovi u četvrtfinalu, protiv Turske."U određenim trenucima bila je prisutna i nedisciplina što mi je posebno zasmetalo. To je uostalom, Kubi dalo dosta lakih poena. Da bismo nastavili ovu pozitivnu priču i suprostavili se selkciji Turske na pravi način, moramo da se vratimo našoj odbrani kakvu smo prikazali u duelima sa Angolom i Amerikom. Zato moramo dobro da analiziramo način na koji smo igrali u poslednje dve utakmice", istakla je Marina Maljković, selektor ženske seniorske reprzentacije Srbije. Košarkašice Srbije igraju protiv Turske u petak od 18.00 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track