Markus Vilijams: Ložio sam se na Divca
Foto: Saša Pavlić

Intervju, košarkaš Crvene zvezde

Markus Vilijams: Ložio sam se na Divca

Košarka -
Odrastao sam u LA kad je Vlade igrao za Lejkerse, a kasnije je bio najzaslužniji što su Kingsi prikazivali spektakularnu košarku

BEOGRAD - Kroz Crvenu zvezdu prošli su mnogi odlični košarkaši iz SAD, ali Markus Vilijams je nešto posebno. Već u drugom kolu ABA lige momak iz Los Anđelesa je pokazao da su crveno-beli dobili spektakularno pojačanje.Uništio je Cibonu usred Zagreba, a malo mu je nedostajalo da zabeleži tripl-dabl. Markus kaže da će tek razveseljavati pristalice Zvezde i da jedva čeka da zaigra u "večitm derbiju". - Kada sam igrao protiv Zvezde bio sam motivisan zbog navijača koji su bili protiv nas. Zamišljao sam kako je to kada su na tvojoj strani i, eto, to se ostvarilo. Na svakoj utakmici ću se potruditi da navijačima pružim razlog za radovanje. Oni su ti koji nas nose. Da li znaš šta te čeka kada budeš igrao "večiti derbi"? - Da, čuo sam za derbi. Imam prijatelja koji je nekada igrao za Partizan, to je Džejms Gist. On mi je pričao kako su to posebne utakmice, rekao mi je da je srpski derbi na nivou grčkog između Panatinaikosa i Olimpijakosa. Kaže da je uživanje biti učesnik takvog spektakla, da ne može da mi objasni rečima i da to treba osetiti na parketu. Kako ocenjuješ sastav Crvene zvezde?- Imamo zaista mlad tim i interesatno je da sam prvi put u karijeri ja najstariji (smeh). Smatram da smo odlična grupa momaka i super komuniciramo. Šala je uvek prisutna i to je sjajno. Ali kada treniramo, uvek dajemo sve od sebe. Nikada neću da se istrčavam u obećanjima osim da ćemo izaći na parket i odigrati najbolje što možemo.Na Tviteru su pohvalio Kalinićeva zakucavanja na Svetskom prvenstvu. - Volim Kalinića. On na terenu donosi toliko energije da je to neverovatno. Ponekad mu trener na treninzima kaže da malo uspori. Igra veoma snažno, a može da pokrije više pozicija i to je odlično.

Da li si stigao da upoznaš Beograd? - Bio sam ranije nekolio puta, ali na kratko. Nisam imao šansu da upoznam Beograd, međutim, sada sam već video dosta toga lepog. Prošao sam ceo grad, bio sam na reci, što mi se posebno sviđa. Ljudi su prijatni, ima dosta lepih mesta za izlazak, dobrih restorana.Odrastao si u Los Anđelesu. Sećaš li se vremena kada je u Lejkersima igrao Vlade Divac? - Naravno. Bio sam klinac, imao sam šest, sedam godina. Igrali su Medžik, Divac, Skot...on je jedan od najpoznatijih likova koji su nosili dres Lejkersa.Dakle, navijaš za Lejkerse? - Neeeee, navijam za Čikago Bulse. Odrastao sam u eri Majkla Džordana, koji je najboji igrač svih vremena. Tako smo ga oponašali, nosili smo njegove modele patika...tako sam počeo da navijam za Bulse.Kralj Kalifornije... Vlade Divac

Da li se slažeš da su Sakramento Kingsi s Divcem i Peđom igrali najatraktivniju košarku?- Bila je to spektakularna košarka. Prava uživancija sa mnogo atraktivnih dodavanja, brzih kontri, zakucavanja... Mislim da je Vlade veoma zaslužan za to, jer su Kingi počeli da igraju tako kada je on stigao. Bili su nesebični i izgarali su jedan za drugog. Nije im bilo bitno ko će da poentira.Protiv kojih Srba si igrao u NBA?- Hm, mislim da nisam igrao protiv vaših košarkaša, ali sam bio u Netsima sa Nenadom Krstićem.Da li te je naučio neke srpske reči? - Ne, Krstić tada nije pričao mnogo, bio je stidljiv. Video sam ga u Turskoj prošle godine i još je stidljiv (smeh).Ko ti je najteži rival svih vremena protiv koga si igrao?

- Alan Ajverson definitivno. Neverovatno je brz, verovatno najbrži protiv koga sam ikada igrao. Mnogo je teško čuvati ga. jer, ako pokušaš da mu zaustaviš šut, obići će te, ako se odmakneš, pogodiće.Imao sam priliku uživo da vidim njegove tetovaže, neke su užasno loše urađene. Zašto, kada je bogat? - Pa možda ih je uradio dok je bio mlađi pa nije mogao da plati.

Bodi-artSVAKI TATU IMA ZNAČENJEImaš mnogo tetovaža, sećaš li se kad si uradio prvu?- Imao sam oko 20 godina i u međuvremenu sam ih uradio baš mnogo, a svaka ima posebno značenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track