Micov: Nisam klinac da me neko tako gura
Foto: Saša Pavlić

Košarkaš posle incidenta i dalje u neverici

Micov: Nisam klinac da me neko tako gura

Košarka -
Zar sam zaslužio ovo, posebno što imam 29 godina i formirana sam ličnost, pita se igrač, kog je Ðorđević oterao s utakmice i iz tima

Potez selektora košarkaša Srbije Aleksandra Ðorđevića, koji je pred punim Pionirom i širokom TV auditorijumom oterao Vladimira Micova u svlačionicu, šokirao je mnoge.

Najviše izgleda samog Micova, koji u izjavi za Kurir kaže da nije očekivao takav epilog, posebno što je već izgrađen kao ličnost i kao igrač.Nije bilo ružnih reči- Ovo ne treba nikome da se dogodi, a ne meni koji sam formirani igrač i imam 29 godina - kaže Vladimir Micov, a na konstataciju da je to bila veoma ružna scena dodaje:- Ne da je bilo ružno, nego previše ružno. Pionir je bio pun, išao je direktan prenos. Mnogo ljudi je to videlo. Uopšte nije tačno da je došlo do verbalnog konflikta između nas, kao što su preneli neki mediji. Sedeo sam na klupi i ništa nisam rekao. Što se tiče bacanja peškira koje pominje selektor, to se desilo tek kad me je odgurnuo i kad sam krenuo ka svlačionici, što može da se vidi i na snimku.

Ðorđević je bio veoma izričit u stavu da za košarkaša Galatasaraja, dok je on selektor, više nema mesta među „orlovima“.- On je sam to izjavio posle utakmice. Sigurno je da za reprezentaciju ne mogu da igram sa 35 godina, tako da mislim da je ovo kraj moje reprezentativne karijere. Bio sam s njima 50 dana, a sve se ovako završilo. Ne preostaje mi ništa drugo nego da im poželim svu sreću na Svetskom prvenstvu u Španiji - zaključio je Vladimir Micov, koji tvrdi da u toku priprema nije imao incident sa selektorom.Bolestan na pripremamaNovo pojačanje Galatasaraja kaže da se zbog Srbije oglušio o odluku lekara koji su mu savetovali da miruje tri meseca zbog problema s jetrom:- Svi znaju koliku sam želju imao da zaigram za nacionalni tim. Ja sam na svoju odgovornost prekinuo rehabilitaciju mesec dana ranije nego što su mi savetovali lekari. Po svaku cenu sam hteo da se priključim pripremama.

GrbovićOBOJICA SU PRENAGLILILegendarni košarkaš Goran Grbović smatra da se incident dogodio u veoma nezgodnom trenutku.- Obojica su prenaglili, nismo mi SAD pa da imamo 30 igrača. Plašim se da se to ne odrazi na atmosferu u ekipi. Slažem se da treba disciplinovati igrače, ali mislim da je trebalo dodatno da razgovaraju. Micov je dobar košarkaš, koji bi nam dobro došao. Stasale su nove generacije, Saša želi da ih nauči pravim vrednostima - ocenio je Grbović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track