MILUTINOVIĆ POTPISAO: Učinićemo sve da Partizan vratimo u Evroligu

Posle Železnika i Malog kalemegdana stigao u Humsku

MILUTINOVIĆ POTPISAO: Učinićemo sve da Partizan vratimo u Evroligu

Košarka -
Svi znamo koji su ciljevi Partizana, da dostignemo najviše mesto u svim takmičenjima u kojima učestvujemo", rekao je bivši košarkaš FMP Železnika i Crvene zvezde

Bivši košarkaš FMP Železnika i Crvene zvezde Andreja Milutinović potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom, saopštio je šampion Srbije.

"Drago mi je što sam postao član Partizana, svi znamo kakvu tradiciju ima klub, više od decenije je uzastopni šampion države, bio je i redovni učesnik Evrolige. Šteta što ove godine nismo u Evroligi, ali ćemo se truditi i dati sve od sebe da se vratimo u elitno takmičenje, da napravimo kontinuitet u radu za dobre rezultate", rekao je Milutinović, preneo je klupski sajt.

Milutinović, koji će u predstojećoj sezoni nositi dres sa brojem 22, istakao je da je da je spreman i da se raduje početku priprema. On je prvo pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku.

"Očekujem da se na najbolji način uklopim u sistem, kako bih pomogao saigračima i timu. Naravno, svi znamo koji su ciljevi Partizana, da dostignemo najviše mesto u svim takmičenjima u kojima učestvujemo", rekao je Milutinović. Milutinović (1990) se afirmisao u FMP Železniku, posle mlađih kategorija prešao je u prvi tim gde je igrao tri godine. Bio je juniorski prvak na "fajnal-foru" Evrolige 2008. godine i član idealne petorke tog takmičenja. Fuzijom klubova FMP i Crvena zvezda postao je igrač crveno-belih sa kojima je bio do februara 2013. godine.

Nakon toga usledile su probe u Bilbaou i Milanu, nastupao je za Milvoki na NBA Letnjoj ligi, a nakon toga potpisao je za španskog drugoligaša Ljeidu. Prošlu sezonu je završio u Apolonu iz Patre.

Milutinović je bio član juniorske i mlade reprezentacije Srbije, čiji je bio kapiten na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj 2010. godine. U leto 2012. godine bio je na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track