NA DEBIJU ĐORĐEVIĆA: Seniori Srbije nadigrali B reprezentaciju

Pripreme

NA DEBIJU ĐORĐEVIĆA: Seniori Srbije nadigrali B reprezentaciju

Košarka -
U prvoj kontrolnoj utakmici tim koji se prirprema za Svetski kup, slavio je 83:57
1 / 2

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je B selekciju rezultatom 83:57 u prvoj pripremnoj utakmici pred Mundobasket u Španiji.Utakmica je odigrana u niškoj hali Čair, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miloš Teodosić sa 11 poena, dok je na drugoj strani Nikola Pešaković ubacio 19.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića bili su bolji rival u toku cele utakmice, a samo je poslednja četvrtina završena nerešenim rezultatom, 12:12.

U taboru A reprezentacije svi košarkaši su se upisali u strelce, a uz Teodosića istakli su se Nemanja Bjelica sa devet i Stefan Jović sa osam poena.

Đorđević je u duelu sa B timom pružio šansu svim spremnim igračima, a istakao je i da mu velike brige donosi povreda kapitena Nenada Krstića, kao i da se i dalje nada potpunom oporavku Vladimira Lučića.

Dobru partiju za B selekciju pružili su Miloš Milosavljević i Aleksandar Marelja sa po deset poena.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da neće biti iznenađenje ukoliko u A tim pozove nekog igrača iz B selekcije.

“Vidi se rad u B selekciji, tome mi težimo, nismo još tim, tek smo došli sa priprema, a imali smo i period adaptacije. Trudimo se da napravimo odnos prema igri, pre svega u odbrani, ali ne mogu da kažem da nisam nezadovoljan“, rekao je Đorđević.

Foto: KSS
Foto: KSS

Selektor se još jednom osvrnuo na neodazivanje na poziv igrača koji su se našli na prvobitnom spisku kandidata za Mundobasket.

“Meni su neki otkazi apsolutno neprihvatljivi, kao treneru i kao čoveku. Rekao sam momcima iz B selekcije da se ne iznenade ako im stignu pozivi, sada predstoji period odluka, imamo i neke probleme sa povredama. Kvalitet će nam dati Krstić kada se priključi, sve ide uzlaznom putanjom“, dodao je Đorđević.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igra 3. avgusta u Trstu protiv Bosne i Hercegovine, a na tom turniru učestvuju i selekcije Kanade i Italije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track