NBA KAMP U SRBIJI: Čuveni košarkaš Detroita Rik Mahorn posetio Kragujevac
Foto: MOS

Ministar Udovičić zahvalio Mahornu

NBA KAMP U SRBIJI: Čuveni košarkaš Detroita Rik Mahorn posetio Kragujevac

Košarka -
U srpskoj košarci i sportu generalno ima dosta potencijala, pre svega jer imamo dosta talentovane dece, ali ta deca žive u celoj zemlji, zato je veoma važno da podjednako razvijamo sportske centre i kampove u svim delovima Srbije, rekao je Udovičić
1 / 2 Foto: MOS

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas u Kragujevcu sa nekadašnjim NBA košarkašem Rikom Mahornom, koji boravi u Srbiji kao gost prvog internacionalnog trening kampa za igrače od 17 do 20 godina, višim od dva metra, koji žele karijeru i studije da nastave u SAD.

Udovičić se zahvalio bivšem igraču Detroita što je došao u Srbiju da radi sa mladim talentima i naglasio da je ovo veliko priznanje za srpsku košarku.

"U srpskoj košarci i sportu generalno ima dosta potencijala, pre svega jer imamo dosta talentovane dece, ali ta deca žive u celoj zemlji, zato je veoma važno da podjednako razvijamo sportske centre i kampove u svim delovima Srbije. Ovaj kamp u Kragujevcu je odličan primer da je moguće i van Beograda napraviti nešto i dovesti NBA zvezdu da radi sa našom decom, baš ovde, u srcu Šumadije", rekao je Udovičić.

Mahorn, koji je sa Pistoncima osvojio šampionski prsten 1989. godine nije krio zadovoljstvo što je u Srbiji.

""Moj posao ovde je da naučim mlade košarkaše, pre svega da misle u igri. Za dobrog košarkaša nije važan samo talenat, već pre svega rad, posvećenost, redovna vežba i rad na sebi. Imate dosta talentovane dece i potrebno je samo raditi sa njima", istakao je on.

Mahorn je karijero započeo u Vašingtonu, potom je igrao za Pistonse, a pre prelaska u Nju DŽersi odigrao je jednu sezonu u italijanskoj Romi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track