Nenad Miljenović: Milojević mi je dao šansu da pokažem ko sam!
Foto: Sasa Pavlic

Intervju, košarkaš Mega Vizure blista punim sjajem

Nenad Miljenović: Milojević mi je dao šansu da pokažem ko sam!

Košarka -
Majstor basketa: Plejmejker Mega Vizure Nenad Miljenović kaže da je za njegovu titulu MVP meseca u ABA ligi zaslužan i trener Milojević

Plejmejker Mega Vizure Nenad Miljenović na neki način ušao je u istoriju jer je prvi igrač s titulom MVP meseca u ABA ligi.Talentovani organizator igre je u prethodnih pet kola prosečno beležio 16,8 poena, 10,2 asistencije, 4,8 skokova i 1,6 ukradenih lopti. Njegov prosečni indeks uspešnosti u tom periodu bio je 26!Koliko ti znači ovakvo priznanje kao jednom mladom igraču?- Ovakvo priznanje mnogo znači. Prvi put ABA liga dodeljuje ovako nešto i zaista sam počastvovan što sam baš ja proglašen za najboljeg igrača ovog meseca. Protekli mesec bio je sjajan za ceo klub. Mega je ostvarila tri velike pobede. Ovo priznanje došlo je kao posledica velikog rada i truda - rekao je Miljenović za zvanični sajt ABA lige.Da li je ABA liga idealna za razvoj i napredak mladih igrača?- Stvarno jeste. Učešće uzimaju najbolji klubovi s ovih prostora i sve veći broj mladih i talentovanih igrača dobija svoje mesto. Čini mi, čak šest draftovanih igrača na poslednjem NBA draftu iz ABA lige mnogo govore o kakvoj ligi je reč i koliko je ona bitna.Mega Vizura važi za najmlađi tim, ne samo u ABA ligi već i u Evropi. I trener Milojević je mlad, kakvo je vaše mišljenje o vašem treneru, kakva je saradnja s njim?- Svesni smo da je svaki početak težak, ali dokazali smo da možemo, i to je vrlo bitno. Što se tiče Milojevića, on je jedan od najperspektivnijih mladih trenera u Evropi. Već drugu godinu zaredom sam s njim i tek sad vidim koliko znači kontinuitet u radu s jednim trenerom. Dejan je vrlo direktan, iskren i s njim uvek znamo na čemu smo, i to mi se baš dopada. Imam odličan odnos s njim, uostalom on mi je i pružio šansu da igram i pokažem šta umem i šta mogu. Zahvalan sam mu na svemu i daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazao.

Dejan Milojevic
Dejan Milojevic

Mladost i talenatMOŽEMO DA IGRAMO JOŠ BOLJEKoja je najveća snaga mladog tima Mega Vizure i koliko ovaj tim može ove sezone?- Mladost i, naravno, talenat. Dobra stvar je da nam te dve stvari daju šansu i prostor da radimo i napredujemo. Ovo sigurno nije naše najbolje izdanje, iako smo pobedili odlične ekipe. Mi možemo još bolje. Vreme i naš rad daće još bolje rezultate i još bolju igru. Cilj nam je da dođemo do plej-ofa i kako vreme bude prolazilo naš cilj će biti sve realniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track