NIŠTA OD DEBIJA ZA SRBIJU: Ognjen Kuzmić ne igra na Mundobasketu
Foto: AP

Maler

NIŠTA OD DEBIJA ZA SRBIJU: Ognjen Kuzmić ne igra na Mundobasketu

Košarka -
Centar Golden Stejta sepovredio i moraće da pauzira narednih mesec dana

Centar Ognjen Kuzmić (213, 23) neće moći da se priključi košarkaškoj reprezentaciji Srbije tokom priprema za Svetski kup na Kopaoniku, pošto se povredio, a njegov saigrač iz Golden Stejta Nemanja Nedović će se staviti na raspolaganje selektoru Aleksandru Đorđeviću.

Kuzmić ima povredu noge ( fraktura fibule, koja je deo kosti potkolenice) zbog koje će morati da pauzira mesec dana što znači da neće ići na Svetsko prvenstvo. Ipak, on će se priključiti ekipi na Kopaoniku.

"Pre dva dana smo čuli da ima stres frakturu fibule (uzdužno naprsnuće bočne potkolenične kosti). Kuzmić je stigao u Beograd, doći će i ovde kod nas, želi da se svima predstavi, igračima pre svega. Krivo mi je, jer je zanimljiv igrač, bilo bi dobro da uz naše velike centre na teren prenese energiju, snagu visinu", rekao je selektor Đorđević.

U problemu sa povredom je i Nemanja Dangubić.

"Dangubić ima problem sa kolenom. Samo je prvi dan trenirao i koleno je počelo da mu otiče. Sve usled napora i leta koje je proveo tako kako je proveo. Šteta. I za njega i za mene. Voleo bih da sam ga video na terenu. Međutim, on je momak koji zna i oseća šta znači ovaj dres. Njegova budućnost se zna gde je i šta je", rekao je Đorđević.

Ono što je dobro je da je Vladimir Micov počeo sa treninzima.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track