NIŠTA OD FINALA: Mladi košarkaši Srbije posle katastrofalnog poluvremena poraženi od Turske

Evropsko prvenstvo za igrače do 20 godina starosti

NIŠTA OD FINALA: Mladi košarkaši Srbije posle katastrofalnog poluvremena poraženi od Turske

Košarka -
Tim selektora Dejana Mijatovića poražen 66:53, a u prvom poluvremenu postigao je samo 17 poena

Košarkaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u finale Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina starosti, zahvaljujući porazu od Turske sa 66:53 (22:13, 17:5, 14:24, 13:11). Izabranici selektora Dejana Mijatovića su katastrofalno odigrali prvo poluvreme i to ih je skupo koštalo, pošto su Turcima dozvolili da odu na +23. U drugom poluvremena, uspevali su samo da se vrate do 11 poena zaostatka, i u borbi za treće mesto igraće protiv poražene selekcije iz duela Hrvatska - Španija.

Janković je ponovo ostvario dabl-dabl učinak sa 16 poena i 12 skokova, identičan broj poena imao je Novak uz sedam skokova, dok je Jaramaz imao 10 poena i sedam asistencija. Osman je bio lider Turaka sa 19 poena i po pet skokova i asistencija.

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović rekao je posle poraza od Turske ekipa nije uspela da izdrži ritam protivnika, ali je pohvalio borbenost igrača.

"Platili smo danak, energetski bili i suviše potrošeni zbog teškog meča protiv Izraela u četvrtfinalu. Teško smo trčali. Nismo mogli na samom početku da pratimo žestok ritam selekcije Turske, koja je zatvorila sve prilaze svom košu i uspela da postigne previše lakih poena iz kontranapada. Mislim da smo ponovo pokazali karakter, da smo se borili do samog kraja, iako nam je malo toga polazilo za rukom", rekao je Mijatović za sajt KSS.

"Orlići" su tokom cele polufinalne borbe bili u rezultatskom zaostatku pa su poraženi od Turske sa 66:53 i očekuje ih meč za treće mesto sa poraženim iz duela Španija - Hrvatska.

"Momci ne smeju da tuguju i klonu duhom, jer dali su sve od sebe tokom pripremnog perioda, odigrali zaista odlično gotovo sve utakmice na šampionatu. Zato treba da podignu glave, među četiri smo najbolje reprezentacije u Evropi, a imamo priliku da pobedom osvojimo bronzanu medalju i nađemo se na pobedničkom postolju", zaključio je Mijatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track