NIŠTA OD MEDALJE: Juniorke Srbije četvrte u Evropi

Evropsko prvenstvo za košarkašice

NIŠTA OD MEDALJE: Juniorke Srbije četvrte u Evropi

Košarka -
Izabranice selektora Zorana Tira izgubile su u Matosinjosu u dramatičnoj završnici meć za bronzanu medalju od selekcije Španije 69:74

Ženska košarkaška reprezentacija rbije, igračice do 18 godina starosti, zauzela je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu koje j završeno u Portugaliji. Izabranice selektora Zorana Tira izgubile su u Matosinjosu u dramatičnoj završnici meć za bronzanu medalju od selekcije Španije 69:74 (17:18, 16:23, 19:11, 17:22).Najefikasnija u redovima Srbije bila je Aleksandra Crvendakić sa 24 poena, što joj je donelo izbor u najbolju petorku šampionata. Sa druge strane Anhela Salvadores i Laura Kevedo upisale su po 18 poena i njima pripadaju najveće zasluge za osvajanje bronze.

"Ostaje žal za medaljom, jer smo bili tako blizu. Imali smo priliku u polufinalu protiv Francuske, ali i danas protiv Španije. U meču za treće mesto uspeli smo dva puta da se vratimo u igru, pokažemo karakter, iako nismo imali previše raspoloženih igračica. Odlučujuća je bila četvrta četvrtina u kojoj smo promašili četiri slobodna bacanja i imali šest izgubljenih lopti. Oscilacije su nam na ovom šampionatu došle glave. Igrali smo po sistemu „toplo-hlado“, igrali promenljivo od utakmice do utakmice. Osvajanje četvrtog mesta je svakako uspeh, ali mogli smo da odemo bar korak dalje, dođemo do toliko željene medalje", istakao je Zoran Tir, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije. U finalu Rusija je pobedila Francusku sa 57:53 i osvojila zlatnu medalju.

http://www.youtube.com/watch?v=fOeSIG6mDkk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track