ODLIČAN START: Đorđevićevi košarkaši predvođeni Teodosićem ostavili Bosnu i Hercegovinu na -13
Foto: KSS

Orlovi dobro startovali

ODLIČAN START: Đorđevićevi košarkaši predvođeni Teodosićem ostavili Bosnu i Hercegovinu na -13

Košarka -
Teodosić je bio najefikasniji u ekipi Srbije sa 19 poena, dok je Stefan Marković postigao 14

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Bosne i Hercegovine sa 82:69 (23:19, 18:10, 24:21, 17:19), u utakmici prvog kola na turniru u Trstu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Miloš Teodosić sa 19 poena i sedam asistencija, Stefan Marković ubacio je 14, a Nemanja Bjelica i Miroslav Raduljica dodali su po devet poena. U ekipi Bosne i Hercegovine najefikasniji je bio Mirza Teletović sa 19 poena, dok je Nemanja Mitrović dodao 11, a poen manje Elmedin Kikanović.

Ekipa Aleksandra Đorđevića je vodila sa četiri poena razlike posle prve četvrtine, a u drugoj deonici je iskoristila slab šut Bosne, pa je na poluvreme otišla vođstvom od 41:29. Bosna, koju predvodi srpski trener Duško Ivanović, je u trećoj, odnosno četvrtoj četvrtini uspela da se primakne na šest, odnosno sedam poena zaostatka, ali je ekipa Srbije uspela da odbije te nalete i "otvori" turnir pobedom.

Košarkaši Srbije će u drugom kolu, sutra od 18 časova igrati protiv Kanade, a u poslednjem trećem kolu, od 20.30 protiv domaćina Italije.

"Odigrali smo veoma dobru, jaku odbranu, koja je bila presudna za rezultat ove utakmice. Posle meča sam ušao u svlačionicu i čestitao igračima na načinu na koji su večeras igrali i došli do pobede. Idemo dalje, ovo je tek prvi u nizu jakih pripremnih mečeva koji nas očekuju", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević, preneo je sajt Košarkaškog saveza Srbije.

STATISTIKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track