ORLOVI VISOKO LETE: Đorđević radi pravu stvar!

Košarakši Srbije iznenadili odličnim igrama

ORLOVI VISOKO LETE: Đorđević radi pravu stvar!

Košarka -
Legendarni košarkaški stručnjak Ranko Žeravica veoma zadovoljan načinom na koji Ðorđević usmerava tim pred Mundobasket

Saletovi „orlovi“ zaista bi mogli visoko da polete u Španiji. Bar tako može da se nasluti posle niza pripremnih utakmica košarkaša Srbije.Reprezentacija naše zemlje ukupno je odigrala devet mečeva, a pretrpela samo dva poraza - od Italije i Grčke. Sve ostale rivale uspeli smo da savladamo, što 11 dana pred početak Svetskog prvenstva uvećava optimizam. Legendarni trener Ranko Žeravica kaže da oprez nije naodmet, ali da i te kako veruje u ovaj tim.

Oprez pre svega- Treba da budemo oprezni, jer gledam i pripremne utakmice drugih reprezentacija. Ipak, na osnovu onog što sam video kod naše selekcije, optimista sam. Uopšte nisam iznenađen dobrim rezultatima Srbije jer je Ðorđević sve postavio kako valja i tačno vidim u kom pravcu ide - kaže Žeravica i dodaje:- Posebno me iznenađuju igrači koji do juče nisu bili ni kandidati za reprezentaciju, kao što su Jović i Birčević. Jović je možda pokazao najviše od svih bekova, veoma je siguran i nije impresioniran mestom na kojem se našao.

Ranko Žeravica
Ranko Žeravica

Potrebna doza drskostiŽeravica smatra da pobede u pripremnom periodu i te kako mogu da se odraze na samopouzdanje igrača.- Saša ima inteligentan pristup i kod igrača budi samopouzdanje, ove pobede im ulivaju dodatno saznanje da mogu da igraju protiv bilo koga. Potrebno je da odu i na viši nivo, da steknu dozu drskosti.

Važan dobar plasmanDA NE POTROŠIMO SELEKTORAPoznati smo po tome da brzo „trošimo“ mlade stručnjake, ne samo u košarci.- Nama je izuzetno važno da se plasiramo dobro na Svetskom prvenstvu, jer bismo dobili selektora na duži period, a važno je i za te mlade igrače, koji bi mogli da budu okosnica tima u narednim godinama - ocenio je Ranko Žeravica.

Rezultati Srbije NišSrbija - Srbija B 83:57Turnir u ItalijiSrbija - BiH 82:69Srbija - Kanada 78:73Italija - Srbija 80:71Turnir u FrancuskojSrbija - Grčka 64:66Srbija - Hrvatska 84:83Srbija - Francuska 79:69Trofej BeogradaSrbija - Turska 79:64Srbija - Argentina 85:67

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track