POBEDA 67 RAZLIKE: Košarkašice Srbije ubedljive protiv Egipta
Foto: Kosarka24.rs

Pripreme za Svetsko prvenstvo

POBEDA 67 RAZLIKE: Košarkašice Srbije ubedljive protiv Egipta

Košarka -
Ovo je možda i najvažnijih deset dana za nas. Pored tih šest utakmica u deset dana mi ćemo imati i desetak treninga, rekla je selektorka Marina Maljković

Košarkašice Srbije savladale su u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo reprezentaciju Egipta rezultatom 132:65 (34:19, 32:12, 33:24, 33:10).

Srpkinje već u sredu putuju u Španiju na turnir, gde će za rivale imati selekcije Španije, Japana i Angole. Iz Mursije potom odlaze na turnir u Francusku, gde će igrati sa domaćin i selekcijom Japana.

"Ispred nas su pakleno teške priče. Nisam vrlo svesno birala lake protivnike, već one teške poput Španije ili Francuske kako bi videli šta možemo da očekujemo na Svetskom prvenstvu. Ovo je možda i najvažnijih deset dana za nas. Pored tih šest utakmica u deset dana mi ćemo imati i desetak treninga. To uopšte nisu treninzi tipa, sat vremena šuterski trening pred utakmicu. Naprotiv. Mi moramo uz te teške utakmice da radimo na najbolji mogući način, da treniramo punom parom. Kao što sam napomenula i za turnir u Češkoj, mi smo ujutru na dan utakmica imali treninge. Uostalom, isto tako je bilo i na dan utakmice sa Egiptom, kada smo imali trening sa dosta trčanja", rekla je selektorka Marina Maljković.

Dobra vest po selekciju Srbije jeste činjenica da se timu priključila Jelena Milovanović, jedina naša igračica koja je igrala u ženskoj NBA ligi ove sezone.

Svetsko prvenstvo za košarkašice igra se u Turskoj od 27. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track