POJAČANJA: Dangubić u Crvenoj zvezdi, Milutinović u Partizanu!
Foto: Saša Pavlić

Košarkaški „večiti rivali“ počeli da sklapaju ekipe

POJAČANJA: Dangubić u Crvenoj zvezdi, Milutinović u Partizanu!

Košarka -
Crveno-beli doveli beka Mege, dok su se komšije odlučile za bivšeg zvezdaša

Crvena zvezda Telekom i Partizan NIS povukli su prve konkretne poteze u sklapanju ekipa za predstojeću sezonu.Srpski evroligaš s Malog Kalemegdana odlučio je da angažuje odličnog beka Mega Vizure Nemanju Dangubića, koji je bio i na meti „večitog rivala“. Partizan NIS je, s druge strane, uzvratio tako što je blizu dogovora s bivšim šuterom crveno-belih Andrejom Milutinovićem.Crvena zvezda Telekom je finiširala pregovore s reprezentativcem Srbije, koji je zbog povrede otpao sa spiska selektora Đorđevića. Jedan od glavnih razloga što je Dangubić odlučio da igra za Zvezdu jeste evroligaška scena.- S Nemanjom je praktično sve ugovoreno. Zvanična potvrda njegovog prelaska na Mali Kalemegdan dogodiće se ovih dana. Što se tiče Nikole Jokića, od njegovog dolaska nema ništa - kaže izvor Kurira blizak Zvezdi.Partizan NIS se odlučio za Andreju Milutinovića, koji je, dok je trener crveno-belih bio Svetislav Pešić, imao dosta oscilacija. Sada mu se pruža prilika da radom s Duškom Vujoševićem pokaže da li je igrač za veliku scenu.- Zainteresovani smo za Milutinovića, postoje kontakti s njim, ali nismo još ništa završili - rekao je sportski direktor crno-belih Dragan Todorić.Predstavnik Srbije u Evrokupu mogao bi da dovede i mladog krilnog centra iz Grčke Joanisa Kuzleoglua (19, 204), za koga kažu da je izuzetno talentovan.

Napraviće Dule od njega igrača... Andreja Milutinović
Napraviće Dule od njega igrača... Andreja Milutinović

Može da ideMILOSAVLJEVIĆ BEZ UGOVORAKapiten Partizana NIS Dragan Milosavljević može da napusti crno-bele jer mu je istekao ugovor. Ipak, kako saznajemo, postoji mogućnost da Milosavljević produži saradnju sa šampionom Srbije. Veći problem je povreda kapitena Partizana NIS, pošto će do potpunog oporavka proteći još nekoliko meseci.

ČINJENICENemanja Dangubić- Visina i godine: 201, 21- Pozicija: bek- Klubovi: Hemofarm, Mega Vizura- NBA draft: 54. pik Filadelfija, trejdovan u San Antonio- Reprezentacija: SP U18 srebro, EP U18 srebroAndreja Milutinović- Visina i godine: 198, 24- Pozicija: bek- Klubovi: FMP, Crvena zvezda, Ljeida, Apolon- NBA draft: Nije se plasirao- Reprezentacija: Mlađe selekcije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track