POJAČANJE: Nemanja Dangubić potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom
Foto: Saša Pavlić

Reprezentativac među crveno-belima

POJAČANJE: Nemanja Dangubić potpisao trogodišnji ugovor sa Zvezdom

Košarka -
Dangubić je drugo pojačanje Zvezde u letnjem prelaznom roku, posle Nikole Kalinića, koji je došao iz Radničkog iz Kragujevca

BEOGRAD - Košarkaški klub Crvena zvezda potpisao je trogodišnji ugovor sa dosadašnjim igračem Mega Vizure Nemanjom Dangubićem.

Kako se navodi u današnjem saopštenju na klupskom sajtu, 21-godišnji Dangubić ima mogućnost da napusti Zvezdu posle druge sezone, ako se pojavi dobra finansijska ponuda.

Dangubić je karijeru započeo u vršačkom Hemofarmu, a od 2012. godine bio je član Mega Vizure. Prošle sezone je u dresu Mege prosečno po utakmici postizao 9,6 poena i imao 3,5 skokova i dve asistencije. Na ovogodišnjem NBA draftu izabrala ga je Filadelfija kao 54. pika, ali je odmah trejdovan u ekipu aktuelnog šampiona NBA lige San Antonija.

Dangubić je bio na širem spisku selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića za Svetsko prvenstvo u Španiji, ali je odustao zbog problema sa kolenom. On je sa selekcijom Srbije do 19 godina 2011. godine osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, a istog leta je i sa reprezentacijom do 18 godina osvojio srebro na Evropskom prvenstvu.

Dangubić je drugo pojačanje Zvezde u letnjem prelaznom roku, posle Nikole Kalinića, koji je došao iz Radničkog iz Kragujevca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track