POLEMIKA: Nisu problem stranci u srpskoj košarci, nego brojni menadžeri

Želimo li košarkašku ligu samo sa Srbima

POLEMIKA: Nisu problem stranci u srpskoj košarci, nego brojni menadžeri

Košarka -
Stranci su neophodni gotovo svim klubovima čija je strategija da jure rezultat, smatra Žeravica

Sukob Duška Vujoševića s neimenovanim funkcionerom KSS u vezi s igranjem stranaca u domaćim klubovima samo je nastavak višegodišnje polemike o tome koliko forsiramo domaće snage.Uspeh reprezentacije na SP u Španiji bio je povod za mini-polemiku na relaciji Vujošević - KSS, a naš legendarni trener Ranko Žeravica smatra da je uzrok svega dominacija menadžera u odnosu na klubove.Nejasna izjava- Stvarno ne mogu da komentarišem Vujoševićevu izjavu jer mi nije jasna i ne želim da se bavim tim stvarima. Činjenica je da smo mi mala zemlja koja nema para da zadrži talentovane košarkaše, dok menadžeri obećavaju roditeljima velike ugovore i oni jednostavno ne mogu da se odupru takvim ponudama. Igrači i treneri su izgubili tu bitku - kazao je Žeravica i dodao:- Danas svi klubovi jure rezultat i teško je da neki tim ostvari dobar rezultat ako nema nekog stranca ili više njih. To nije problem samo naše zemlje, s tim se suočava većina država.

Duško Vujošević
Duško Vujošević

Bivši selektor Jugoslavije ističe da Srbija i dalje ima veliki broj kvalitetnih stručnjaka, a i da je najbolji pokazatelj to što rade u 23 zemlje širom sveta.Igrice opterećuju - Za razvoj naših košarkaša najvažnije je da klince u mlađim kategorijama vode dobri treneri koji će ih učiti da ne treba da jure za novcem, već da im je košarka u prvom planu. Danas je teško fokusirati mladog igrača samo na ovu igru, jer su oni opterećeni telefonima, igricama, više niko ne gleda utakmice, što je najvažnije za svakog košarkaša koji počinje da se bavi ovim sportom - zaključio je Žeravica.

Mudra glava... Ranko Žeravica
Mudra glava... Ranko Žeravica

Imamo budućnostSALE NAPRAVIO ODLIČAN TIMRanko Žeravica smatra da su naši košarkaši ostvarili odličan uspeh na SP u Španiji i da velike zasluge pripadaju selektoru Đorđeviću.- Drugo mesto je veliki rezultat i nisam iznenađen jer smo napokon za selektora dobili čoveka koji zna košarku. Napravio je odličnu ekipu, a pritom nismo bili kompletni. Na ovom šampionatu smo bili najmlađa ekipa, tako da ne treba da brinemo za budućnost - istakao je Ranko Žeravica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track