PONOSNI SMO NA VAS: Vučić čestitao košarkašima srebrnu medalju
Foto: Dado Đilas

"Orlovi" u finalu poraženi od Amerikanaca

PONOSNI SMO NA VAS: Vučić čestitao košarkašima srebrnu medalju

Košarka -
Srbija je u finalu SP poražena od selekcija SAD-a 129:92

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras igračima i stručnom timu košarkaške reprezentacije Srbije osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji, ističući da je to izuzetan uspeh srpske košarke.

"Čestitam vam osvajanje srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u košarci. Ovo je izuzetan uspeh srpske košarke na koji smo dugo čekali. Ponosni smo na vas, vašu igru i timski duh koji ste pokazali na ovom prvenstvu", naveo je Vučić u čestitki", saopštila je Vlada Republike Srbije.

Vučić je naglasio da iskreno veruje da je ovo "tek prvi u nizu izuzetnih rezultata i uspeha koje ćete vi, kao izvanredna generacija mladih igrača, postići u svojoj reprezentativnoj karijeri".

Gojković: Vaše srebro sija kao zlato

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković čestitala je večeras košarkaškoj reprezentaciji Srbije na osvajanju srebrne medalje na svetskom prvenstvu u Španiji i na odličnoj igri i zalaganju tokom celog prvenstva."Vaše srebro sija kao zlato. Bez obzira na poraz u finalu pokazali ste izuzetan talenat i kvalitet. Ostavili ste iza sebe mnoge dobre selekcije i doneli svima nama veliku radost", istakla je Gojković, saopšteno je iz kabineta predsednika Narodne skupštine."Uživali smo u vašim potezima i koševima, kojima ste pokazali da je Srbija zemlja košarke i vratili nas na zasluženo mesto - u svetski vrh. Time ste poslali najlepšu sliku Srbije u svet, a sve nas učinili ponosnim", poručila je Gojković.Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na prvenstvu sveta u Španiji pošto je večeras u finalnoj utakmici u Madridu izgubila od selekcije SAD sa 129:92.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track