PRIZNANJE: Toni Parker smatra da je Partizan među najboljima u Evropi

Nekompeltni za turnir u Francuskoj

PRIZNANJE: Toni Parker smatra da je Partizan među najboljima u Evropi

Košarka -
Veoma smo počastvovani što smo gosti na ovako eminentnom turniru, čiji organizator i selektor je Toni Parker, gde su dva najbolja francuska kluba i Barselona i Partizan, rekao je Vujošević

Košarkaši Partizana u petak putuju za Pariz, odakle će nastaviti put za Monpelje gde će igrati turnir koji je deo projekta okupljana oko NBA zvezde i francuskog reprezentativca i zvezde San Antonija Tonija Parkera.

Međunarodnom turniru će prethoditi Gala utakmici između tima Tonija Parkera i francuske ekipe Pariz Levaloa, koja nastupa u Pro A ligi.

"Toni Parker želi da integriše Partizan u ovaj projekat. Smatra da je to jedan od najboljih klubova u Evropi i ubeđen da će ovaj tim doprineti da sam događaj ima dodatnu vrednost", organizatori su istakli u pozivu našem klubu.

Crno-beli u Francusku idu u sledećem sastavu: Tepić, Dalo, Gagić, Kuzeloglu, Šalić, Andrić, Milutinović, Marinković, Murić, Bogdanović, Milutinov, Aranitović, Glišić.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je pre puta da crno-beli ne idu u kompletnom sastavu, te da će Edo Murić u Francuskoj zabeležiti debi.

"Ne idemo u kompletnom sastavu i u odnosu na sastav turnira mogli bismo da izgledamo i bolje, ali iz dobro poznatih problema nismo kompletni. Prvo, ta dva potencijalna stranca nema, a drugo, u jednom sudaru Milutinović je dobio povredu prsta, koji mora da bude imobilisan izvesno vreme. Bezbradica još uvek nije u stanju da trenira punom snagom, jer ima upalu ligamenta na ramenu. Tako da nam je na već neki manji fond igrača svako odsustvo dodatno bolno. Ali važno je da budu prisutni oni koji su tamo. Prvi put nastupa Murić. Veoma sam srećan što je došao u Partizan i njegov dolazak je objektivno veliko pojačanje i poruka da u Partizan, čak i kada ne igra Evroligu i kada nije u idealnoj situaciji, neki od talentovanih igrača žele da dođu", objasnio je Vujošević.

Foto: Saša Pavlić

Vujošević je takođe naveo da je Partizan veoma počastvovan zbog poziva na učešće na tom turniru.

"Veoma smo počastvovani što smo gosti na ovako eminentnom turniru, čiji organizator i selektor je Toni Parker, gde su dva najbolja francuska kluba i Barselona i Partizan. Mi smo ovih godina u saradnji sa Vestermanom, Lovernjom i Daloom došli do igrača koji su vrlo talentovani, ali i upoznali ljude koji imaju zahvalnosti, koji imaju građansko i sportsko vaspitanje. Oni su nas apsolutno ubedili da smo bili u pravu kada smo se odlučili da ne treba da nas interesuje ko je koje nacionalnosti u Partizanu, već kakav je ko čovek i igrač. To što nekim funkcionerima saveza smeta što neki igrači Partizana nisu pravoslavne veroispovesti, to je već pitanje crkve, a ne košarke", istakao je Vujošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track