PROFESOR MIČ SMIT:  Uz Top-spin do basket majstora!
Foto: Saša Pavlić

Vrhunski naredne godine u Beogradu obuka za visoke igrače

PROFESOR MIČ SMIT: Uz Top-spin do basket majstora!

Košarka -
Profesor Amerikanac Mič Smit zadivljen potencijalom srpskih mladih košarkaša, pa će u poznatom sportskom centru pokrenuti kamp

Sportski psiholog Mič Smit, koji je zajedno sa legendarnim NBA igračem Rikom Mahornom vodio košarkaški kamp za visoke igrače ovog leta u Kragujevcu, kaže da Srbija ima veliki broj perspektivnih košarkaša i da će se sledeće godine vratiti i organizovati kamp u beogradskom sportskom centru Top-spin!Mič Smit, koji je profesor na američkom Florida Atlantik univerzitetu i godinama radi u trening kampu kao sportski psiholog, istakao je da je veliki fan srpske košarke.Igrači za Ameriku- Volim vašu košarku još od vremena Bodiroge, Đorđevića, Divca i drugih, i zato mi je zadovoljstvo da dođem da radim ovde. Svakako ću se vratiti sledeće godine i organizovaćemo internacionalni kamp u Beogradu, a Top-spin ima sve uslove koji su nam neophodni za kvalitetan rad. Želimo da što više igrača sa ovih prostora osposobimo kako bi zaigrali u Americi - kaže on i dodaje:- Osim trenera, koji ima najveći udeo u radu sa košarkašima, veoma je važno da postoji neko ko će ih pripremiti da sve što uče i vežbaju na treningu prenesu na utakmice. To je posao sportskog psihologa. Da ojačate igrače da, i ako promaše pet šuteva, ne padnu psihički.Čičić: Cene moj radZa vreme boravka u Srbiji Mič Smit i legendarni košarkaš Rik Mahorn izrazili su želju da posete Sportski centar Top-spin i tom prilikom susreli su se sa Novicom Čičićem, srpskim menadžerom i trenerom.- Razgovarali smo i razmenjivali iskustva. Mahorn mi je rekao da mu se sviđa moj način rada i da bi voleo neke stvari koje je video kod mene da primenjuje sa igračima - istakao je Čičić.U balonima Top-spina, gde će se sledeće godine organizovati Big men kamp, osim košarkaških nalaze se i vrhunski tereni za fudbal, tenis i sve ostale sportove.

Psihologija je veoma važna... Mič Smit
Psihologija je veoma važna... Mič Smit

Pozitivna iskustvaMAHORN JE ODLIČAN UČITELJAlmir Hadžišehović, srpski košarkaš koji igra za američki Ohlon koledž, jedan je od učesnika Big men kampa:- Posle nedelju dana provedenih u kampu, osećam se kao preporođen. Rad sa Mahornom je sjajno iskustvo, ima poseban pristup svakom igraču i daje savete koji su veoma korisni za mladog košarkaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track