RADONJIĆ O CILJEVIMA ZVEZDE: Hoćemo ABA ligu i Top 16 Evrolige
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Ambicije

RADONJIĆ O CILJEVIMA ZVEZDE: Hoćemo ABA ligu i Top 16 Evrolige

Košarka -
Tim je drugačijih karakteristika i drugačije će se ponašati u odnosu na ekipu od prošle sezone, rekao je trener Crvene zvezde

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da veruje da će njegov mladi tim biti spreman da ove sezone osvoji trofej ABA lige i izbori Top 16 fazu Evrolige."Moramo da nastavimo da radimo kako bi dostili zadovoljavajuću formu. Uveren sam da će ove sezone tim biti spreman da osvoji trofej ABA lige. Grupa u Evroligi je izuzetno teška, nadam se da će ovaj tim sa svim prednostima i manama koje ima, uz ambijent i podršku navijača koja nas je krasila prošle sezone, napraviti podvig i plasirati se u Top 16 fazu. Ako ne veruješ u čuda, ona se neće ni desiti", rekao je Radonjić.On je naveo da će crveno-beli u sadašnjem sastavu početi sezonu, bez angažovanja pojačanja."Ovaj tim je mlađi i jeftiniji, ali siguran sam da će uz naporan rad biti spreman kada počne plej-of. Biće oscilacija zbog mladosti ekipe. Tim je drugačijih karakteristika i drugačije će se ponašati u odnosu na ekipu od prošle sezone", kazao je Radonjić.Crnogorski stručnjak istakao je da je tokom priprema ekipa imala dosta problema zbog obaveza igrača u reprezentacijima, ali i povreda."Radili smo koliko su nam dozvoljavale okolnosti i odigrali mali broj pripremnih mečeva, iako je ideja bila da u ovom periodu odigramo protiv što kvalitetnijih ekipa. Mečevi na turniru u Turskoj bili su iznad očekivanja, s obzirom na sve što se dešavalo tokom priprema. Moramo da nastavimo sa dobrim radom", zaključio je Radonjić.Dodao je i da će ovom timu biti potrebno vreme za uigravanje i da očekuje da će na startu Evrolige protiv turskog Galatasaraja pokazati maksimum u tom trenutku.Radonjić je naveo i da su Kaplanović, Gudurić i Čvorović dobro radili na pripremama, a da će klub do početka sezone odlučiti šta je najbolje za njih.Kapiten Zvezde Luka Mitrović ocenio je da ekipa, uprkos mladosti, može da izdrži teret velikih očekivanja."Pripreme su protekle uz manje probleme, nismo bili kompletni. Igrači su se konstantno priključivali ekipi. Start sezone ne dočekujemo u top formi, ali na nama je da radom ubrzamo proces uigravanja. Sezona je puna izazova sa velikim očekivanjima. Verujem da će ovaj mladi tim izneti pritisak koji nosi crveno-beli dres".Poslednji se pripremama Zvezde priključio reprezentativac Stefan Jović."Atmosfera u klubu je na visokom nivou. Raduje me što ću igrati pred punom Arenom. Drago mi je što ću biti u društvu saigrača iz reprezentacije. Očekivanja u Zvezdi su uvek velika i nadam se da ćemo ih ostvariti", poručio je Jović.Košarkaši Zvezde ove sezone igraju D grupi sa Olimpijakosom, Valensijom, Laboralom, Galatasarajem i Neptunasom.Košarkaši Crvene zvezde Boban Marjanović, Maik Cirbes i Branko Lazić složili su se da bi plasman u Top 16 fazu Evrolige bio ravan podvigu i istakli da zbog tog takmičenja ne smeju da zapostave Jadransku ligu.

"Počinjemo Jadransku ligu, razmišljamo samo o meču sa Levskim, a Evroliga je zasad u drugom planu. Želimo da spremni uđemo u sezonu, ozbiljno smo radili i jake turnira u Francuskoj i Turskoj. Ne mogu da prognoziram da li ćemo uspeti da se plasiramo u Top 16 fazu, sve ekipe su jake. Iako su neki tvrdili da je ova grupa lakša od prošlogodišnje, mnogi su se pojačali i neće biti lako. Ostavićemo srce na terenu kako bi otišli u Top 16 fazu", rekao je Marjanović.

Njegov kolega iz "reketa" Majk Cirbes rekao je da se dobro adaptirao na Crvenu zvezdu i da ima velika očekivanja od ove sezone.

"Sve mi se dopada, saigrači su sjajni. Trener Radonjić zna košarku, posebno voli rad sa mladim igračima, a mi smo takvi. Svaki tim u Evroligi je jak. Neće nam biti lako, idemo od utakmice do utakmice. Ne smemo da zapostavimo Jadransku ligu. Voleo bih da kažem da ćemo proći u Top 16 fazu. Imamo odlične rivale, ali daćemo sve od sebe", poručio je Cirbes.

Bek crveno-belih Branko Lazić naveo je da bi prvi meč u grupi sa Galatasarajem mogao da bude veoma važan.

"Olimpijakos je dve godine zaredom bio šampion Evrolige, Valensija uzela Evrokup prošle sezone, Galatasaraj se dobro pojačao, a ne smemo da zaboravimo Neptunas i Laboral. Trudićemo se da osiguramo prolaz dalje. Ako pobedimo prvi meč protiv Galatasaraja, dobićemo na samopouzdanju. Biće oscilacija u većim mečevima zbog iskustva, a to ćemo da kompenzujemo kroz mladost", zaključio je Lazić.

Stefan Jović: Dobro sam se uklopio u tim ZvezdeKošarkaš Crvene zvezde Stefan Jović rekao je da se dobro uklopio u novu ekipu i da mu se sve promenilo od kada je dobio poziv za reprezentaciju Srbije. "Ovo je jedan veliki san, za dva i po meseca se sve promenilo, posle sezone za zaborav, u kojom sam imao mnogo problema, sportskih i zdravstvenih", rekao je Jović. Prema njegovim rečima, Zvezda ove sezone ima "mladu i dosta poletnu ekipu". "Drago mi je što su svi nasmejani i što sa nestrpljenjem očekuju početak sezone. Ima mnogo potencijala, biće brža košarka nego prošle godine i nadam se da ćemo uspeti sve što smo zacrtali kao ciljeve", rekao je Jović. On, ipak, nije želeo više o ciljevima crveno-belih jer, kako je rekao, to pravo ima samo trener Dejan Radonjić. Jović, koji je poslednje pojačanje Zvezde, kazao je da će pokušati da se što bolje pripremi za početak sezone, iako je imao malo vremena za odmor zbog obaveza u reprezentaciji Srbije."Za sada je sve OK i potrudiću se da se što bolje spremim za početak. Malo mi je neophodan odmor, ali u dogovoru sa trenerom i fizioterapeutom držim određen ritam da bih bio što spremniji", kazao je ovaj 23-godišnji plejmejker.Jović je istakao da nema razloga da ima bilo kakav pritisak, jer mu je selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uneo veliko samopouzdanje. "Ne poštujem nikoga kada izađem na teren, tako će biti i u Zvezdi", dodao je Jović.On je naveo da mu je Đorđević verovao u reprezentaciji, kao i da vidi da Radonjić ozbiljno računa na njega. "Najbitnije mi je što se slika o meni promenila, bilo je mnogo skeptičnih kada se pojavilo moje ime na spisku reprezentacije", rekao je Jović.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track