RADONJIĆ OČEKUJE PUNU ARENU: Podrška navijača ruši Valensiju
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Trener Crvene zvezde želi novu pobedu u Evroligi

RADONJIĆ OČEKUJE PUNU ARENU: Podrška navijača ruši Valensiju

Košarka -
Radonjić je dodao da Valensija, uz Real i Barselonu, spada među najbolje španske klubove, kao i da najveća opasnost preti od Bojana Dubljevića

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegovoj ekipi biti potrebna velika podrška navijača jer je Valensija protivnik koji zna da kazni svaki pad u igri rivala.

"Valensija je izuzetno kvalitetna ekipa, iskusni su na spoljnim pozicijama, a ništa manje nisu opasni ni pod košem. Zaslužuju respekt svih ekipa, pa i nas. Karakteriše ih čvrsta igra i moramo da budemo skoncentrisani svih 40 minuta. Ovom mladom timu potrebna je porška navijača kako bi zabeležili pobedu", rekao je Radonjić.

Radonjić je dodao da Valensija, uz Real i Barselonu, spada među najbolje španske klubove, kao i da najveća opasnost preti od Bojana Dubljevića.

"Dubljević je značajan za Valensiju, ali oni imaju još deset igrača sa velikim iskustvom i sjajnim karijerama i moramo da se posvetimo čitavom timu, a ne samo Dubljeviću, iako je reč o igraču sa NBA perspektivom", ocenio je Radonjić.

On je dodao da je zdravstveni bilten ekipe dobar i da će se Zvezda u kompletnom sastavu suprotstaviti Valensiji.

Košarkaš Zvezde Jaka Blažič rekao je da će crveno-beli morati da poprave greske iz meča protiv Estonaca, i da zaigraju kao u prvom kolu protiv Galatasaraja.

"Čeka nas teška utakmnica, Valensija je odličan tim koji je prošle godine osvojio Evrokup, moramo da igramo dobro i u napadu i u odbrani. Dobro smo se spremili i nadam se da ćemo na pravi način sprovesti u delo ideje trenera Radonjića", rekao je Blažič.

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović izjavio je da je do sada prodato deset i po hiljada ulaznica i apelvao na navijače da u što većem broju dođu u Arenu.

"Nama je važna svaka utakmica i u Jadranskoj i u Evroligi i zato nam je potrebna podrška navijača, kako bi tim nastavio da postiže dobre rezultate", ekao je Čović.

On je dodao da budžet sistema Crvene zvezde sa svim pogonima iznosi 3,6 miliona evra.

"Zvezda ima jedan od najmlađih i najperspektivnih timova u Evroligi. Sigurno je najjeftiniji, ali to ne znači da nemamo ambicije u tom takmičenju. Ono sto nas muči je zaostavština koja trenutno iznosi dva miliona evra, koja su preostala po reprogramu koj je napravljen i verujem da ćemo to uspešno rešiti", rekao je Čović.

On je dodao da ima puno poverenje u stručni štab i igrače i porucico da Zvezda neće menjati trenera.

Utakmica trećeg kola D grupe Evrolige između Crvene zvezde i Valensije igra se sutra u Kombank areni od 19 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track