ŠOKANTNO: Zvezdin košarkaš švercovao kokain!
Foto: Kurir štampano

Nikola Radojičić uhapšen na aerodromu u Peruu

ŠOKANTNO: Zvezdin košarkaš švercovao kokain!

Košarka -
Odali ga bolovi: Bivšem igraču crveno-belih u stomaku pronađene 23 kapsule s kokainom, vredne 150.000 evra, koje je nameravao da preko Amsterdama donese u Beograd

Srpski košarkaš Nikola Radojičić (27) uhapšen je na aerodromu „Horhe Čavez“ u Peruu zbog pokušaja šverca kokaina!Prema navodima peruanskih medija, Radojičiću je droga pronađena u stomaku. On je progutao 23 kapsule u kojima se nalazilo po 10 grama kokaina. To što je završio s lisicama nije rezultat pokajanja, već ozbiljnijih bolova koje je osećao u stomaku zbog uzetih kapsula.Zajedno s Radojičićem uhapšen je i njegov prijatelj Uroš Dokić (21), kod kog je takođe pronađena droga u stomaku. Obojica su završila u lokalnoj bolnici, gde su im uz policijsko obezbeđenje izvađene kapsule. Prema poslednjim informacijama iz Lime, kod srpskog košarkaša pronađene su 23 kapsule, dok je Dokić u sebi imao devet kapsula sa drogom. Dalje se navodi da su uhapšeni nameravali preko Amsterdama da drogu donesu u Beograd!Vrednost zaplenjenog kokaina procenjuje se na 150.000 evra. Prema lokalnim zakonima, čeka ih kazna do osam godina zatvora. Mediji u Peruu uhapšene Srbe povezuju s Markom Mitrićem i Goranom Stavrićem. Obojica su naši državljani, s tim što je Stavrić ubijen pre mesec dana u obračunu narko-bandi u Južnoj Americi.Radojičić je igrao u Crvenoj zvezdi, Lavovima, Budućnosti, Tenerifima i Gran Kanariji (Španija), Jicinu i Ustinu (Češka), Novoj Ves (Slovačka), Heliosu (Slovenija), Rapidu (Rumunija), MZT Skoplju i Kumanovu (Makedonija), Rustaviju (Gruzija), Kolašinu (Crna Gora), Omoniji (Kipar). U juniorskim danima važio je za velikog talenta. Stručnjaci su mu čak predviđali NBA karijeru.

Sportisti i drogaSTANKOVIĆEVIM STOPAMANije Nikola Radojičić jedini srpski sportista koje je povezan sa trgovinom narkoticima. U martu ove godine Predrag Stanković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, osuđen je na devet godina zatvora zbog umešanosti u unošenja tone kokaina u Španiju!Stanković je nosio dve godine crveno-beli dres, baš kao i Radojičić, koji je prve košarkaške korake napravio na Malom Kalemegdanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track