SOLIDAN OTPOR: Zvezda u drugom poluvremenu poklekla pred CSKA

Pripreme

SOLIDAN OTPOR: Zvezda u drugom poluvremenu poklekla pred CSKA

Košarka -
Crveno beli na turniru u Istanbulu poraženi 72:77 (23:13, 12:21, 16:25, 21:18)
1 / 5

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču na izuzetno jakom turniru "Glorija kup" od CSKA u grupi B sa 72:77 (23:13, 12:21, 16:25, 21:18).

Crveno-belima je pripala prva četvrtina u kojoj su igrali jaku odbranu a prednost povećavali poenima iz kontri, dok je "armejcima" pripala druga, u kojoj su znatno bolje zaigrali u defanzivi. Priliku da debituju za Zvezdu dobili su reprezentativci Stefan Jović i Nikola Kalinić, i protiv jakog rivala na turniru u Istanbulu pokazali da će biti veliko pojačanje za ekipu Dejana Radonjića, koja je mogla do trijumfa, ali je odlična treća deonica Moskovljana presudila kada su se razigrali Teodosić i Markoišvili.

Zvezda je dobro ušla u meč, Bobi Marjanović je dao uvodnih šest poena za svoj tim, a Fridzon održao korak i primakao CSKA na 6:4 posle tri minuta. Kalinić je održavao prednost, da bi Cirbes uspešno zamenio Marjanovića i zakucavanjem se pobrinuo za 16:11. Sevnula je i kontra u finišu prve četvrtine koju su režirali Jović, Cirbes iMitrović za 18:11. Moskovljani su delovali prilično dezorganizovano, za razliku od crveno-belih koji su krali lopte i imali dosta lakih poena iz kontri, pa je i Jović postigao prve poene u novom klubu za dvocifrenu prednost 23:13 pred odlazak na prvi obavezan mali odmor.

Stao je napad Zvezde u drugoj deonici, pa su Fridzon i Markoišvili sa dve trojke vratili CSKA, koji je preko Džeksona, koji je završio kontru smanjio na 27:26. Koliko crveno-belima ništa nije polazilo za rukom svedoči i promašeno zakucavanje Marjanovića sredinom ove četvrtine, nije zatim ni Vilijams pogodio sa distance, pa su se nastavili problemi u napadu, što je rezultovalo time da su dali samo četiri poena za šest minuta.

Uspeo je Marjanović da prekine crnu seriju, pogodio je i Dženkins sa distance, a Vilijams odlično istrčao i realizovao kontru i na dodavanje Kalinića, koji je takođe posle kontre zaključio seriju 8:0 posle dobre odbrane Jovića za 35:27. Nisu uspeli crveno-beli da sačuvaju tu prednost, jer je Džekson na asistenciju Teodosića uz zvuk sirene trojkom smanjio na 35:34 za kraj poluvremena. Po povratku sa predaha Kalinić je ubacio trojku na koju je istom meriom odgovorio Džekson, a dva bespotrebna petljanja Vilijamsa u napadu kaznio je Teodosić trojkom za vođstvo CSKA 42:43. Zakucavanje Mitrovića iz kontre bilo je dovoljno da Zvezda ponovo povede, a Cirbes je sa linije za slobodna bacanja povisio na 47:43, da bi Fridzon trojkom vratio neizvesnost i najavio preokret CSKA. Promašeno zakucavanje Jovića popravio je Dangubić, ali je usledila minijatura Maroišvilija koji je vezao pet poena za 49:51 i natereo Radonjića na tajm-aut.

Nije bilo rešenja za rafalnu paljbu "armejaca", Markoišvili je ubacio trojku za plus 10, ali je uzvratio Blažič i smanjio na 51:59 pred ulazak u poslednju četvrtinu. Dve trojke Tea i koš Markoišvilija odveli su CSKA na velikih 67:51, da bi Dženkins i Blažič vezali trojke i smanjili na -10 u 34. minutu. Slovenački bek je zakucavanjem prikamao Zvezdu na 59:67, a Tejić je sa dva promašena penala prokockao priliku da još više istopi minus, što je uradio Vilijasm trojkom za 62:67. Lomio se meč u poslednja četiri minuta, američki plej je preuzimao odgovornost, a Dženkins je trojkom uneo dramu, da bi Teodosić ispisao na semaforu 68:72. Vilijams je grešio, što je kaznio trojkom Korobkov, a Voroncevič se pobrinuo za 77:70, dok je Kalinić zakucavanjem u poslednjoj sekundi samo ublažio poraz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track