ŠPANIJA U ŠOKU: Ovo je najteži poraz u istoriji! SP se ne osvaja preko noći!
Foto: Printskrin

Tuga na Pirinejskom poluostrvu

ŠPANIJA U ŠOKU: Ovo je najteži poraz u istoriji! SP se ne osvaja preko noći!

Košarka -
Španija je u četvrtfinalu Mundobasketa eliminisana od selekcije Francuske 65:52

MADRID - Španski mediji su šoku posle poraza košarkaša u četvrtfinalu Svetskog prvenstva od selekcije Francuske 65:52.Španska javnost je videla veliko finale sa Amerikancima, ali su im Francuzi raspršili snove. "Ni Rim nije izgrađen u jednom danu. Osvajanje SP se ne ostvaruje preko noći i s lakoćom u koju su mnogi verovali. Bila je to Francuska koja je pokazala zube i zasluženo je pobedila. Kada smo prišli na pet poena minusa dva minuta pre kraja publika je počela da skandira: možemo, možemo, ali nismo uspeli. Na kraju je Francuska u borbi za medalju, a favorit Španija je završila SP, koje je trebalo da bude njeno", piše Marka.Ubedljiv poraz košarkaša teško je palo i As-u."Naši košarkaši su bili šokirani i bespomoćni. Španija je prokockala svoje SP. Zlatna generacija je morala da čestita Francuzima. Ovaj poraz nikada nećemo da zaboravimo", ističe As.El Mundo Deportivo piše da je sinoćnja utakmica bila jedna od najlošijih u istoriji Španije."Niko nije mogao da predvidi poraz Španije od Francuske. Veliki favorit rekao je zbogom medalji zbog katastrofalne igre. Ovo je bila najgora igra koja se ne pamti", navodi ovaj list.S druge strane, francuski mediji veličaju pobedu svojih košarkaša. "Figaro" ističe da su Francuzi u istorijskoj utakmici herojskom igrom u odbrani nadvisili španske favorite.

"Oni su uradili ono što je svet smatrao nemogućim - eliminisali su veliku Španiju pred njenom publikom", ističe "Figaro".

"Španija je završila na giljotinji. Francuska je odigrala atomsku košarku i izbacila Španiju, koja je bila ultrafavorit na svom terenu", naglašava "Liberasion".

"L"Ekip" jednom rečju "Divovi" opisuje pobedu nad Španijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track