ŠTIMAC: Svetislav Pešić mi je kao drugi otac
Foto: FC Bayern

Promocija

ŠTIMAC: Svetislav Pešić mi je kao drugi otac

Košarka -
On ne čini igrača samo boljim košarkašem, već i boljim čovekom. Posvećuje veliku pažnju i tome kako da vodite računa o svom telu, istakao je košarkaš govoreći o treneru Bavaraca

Tek što se vratio iz Španije sa Svetskog kupa na kom je osvojio srebrnu medalju centar košarkaške reprezentacije Srbije Vladimir Štimac otišao je u Minhen, gde je predstavljen kao novi igrač Bajerna.

"Čast mi je da igram za tako veliki klub. Pričao sam sa mnogo igrača još dok sam bio na Mundobasketu i svi veruju da je Bajern jedan od najboljih timova u Evropi", rekao je snažni centar.

Još je pod snažnim utiskom osvojenog srebra.

"To je bilo jedno od najuzbudljivih iskustava u mom životu. Nemoguće je šetati Beogradom bez prilaska navijača koji čestitaju ili hoće da se slikaju. Fenomenalno. Nisam igrao na turniru koliko su drugi, a i da sam igrao - nema vremena ta odmor. Spreman sam i ne mogu da dočekam da zaigram za Bajern".

Prvi put će trenirati sa novim saigračima u sredu. Među njima će biti i srpski plejmejker Vasilije Micić, koji je zbog problema sa tečnošću u kolenu bio primoran da odustane od Mundobasketa. Trener će im biti Svetislav Pešić, sa kojim je Štimac već sarađivao u Crvenoj zvezdi, u sezoni 2008/09, završenoj uzbudljivom plej-of serijom Superlige i Partizanovom odbranom titule.

"Pešić je glavni razlog zbog kojeg sam odlučio da dođem ovde. Od kada smo zajedno radili u Zvezdi bio mi je kao otac. On ne čini igrača samo boljim košarkašem, već i boljim čovekom. Posvećuje veliku pažnju i tome kako da vodite računa o svom telu".

Štimac će, dakle, u novoj sezoni treći put u karijeri zaigrati u Evroligi. Debitovao je u najjačem takmičenju 2006. godine, kao tinejdžer, u dresu Žalgirisa. Prošle godine je nastupao za Unikahu i na 23 evroligaških utakmica postizao 7,6 poena, uz 5,1 skok po meču.

Bajern će se u novoj sezoni takmičiti u Grupi C, uz Barselonu, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani i Turov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track