STIŽE NOVI BODIROGA: Mali Nikola pokazao da ima košarkaški gen
Foto: Dado Đilas

Sin košarkaške legende trenira sa Orlovima

STIŽE NOVI BODIROGA: Mali Nikola pokazao da ima košarkaški gen

Košarka -
1 / 4 Foto: Dado Đilas

Iver ne pada daleko od klade, a kada ti je otac jedan od najboljih igrača u istoriji košarke, onda može svašta da se desi. Sin potpredsednika KSS Dejana Bodiroge Nikola ima devet godina, a s obzirom na njegove poteze na terenu, može se zaključiti da je nasledio košarkaški gen od tate.Kad je reprezentacija Srbije završila trening, mali Nidža se dohvatio lopte. Najpre je lagano pogodio od table, kao što je to nekad perfektno radio Dejan, a onda pokazao kako se vodi lopta, ali ne jedna nego dve, i to bez gledanja! Bodiroga stariji očigledno je bio zadovoljan kako mu klinac barata loptom, a u jednom trenutku ga je i slikao.

Ima od koga da uči... Nikola
Ima od koga da uči... Nikola

Ne bi bilo ništa čudno ako krene njegovim stopama, uostalom, sinovi Miroslava Pecarskog, Ive Nakića, Željka Rebrače, Zorana Stevanovića uspešno treniraju košarku. Ko će od njih biti pravi as, pokazaće vreme.Inače, Dejana i u Španiji prepoznaju na svakom koraku. Nije ni čudo kad je Barseloni, uz Svetislava Pešića na klupi, doneo prvu triplu krunu u istoriji kluba. Dve godine je nastupao i za ljutog rivala Barse Real.

Idol svima... Francuski košarkaši i Dejan Bodiroga
Idol svima... Francuski košarkaši i Dejan Bodiroga

DelegacijaBODIROGA NA SKUPŠTINI FIBAIzborna skupština FIBA, kojoj su prisustvovali Dejan Bodiroga i generalni sekretar KSS Andrija Kleut, održana je u Sevilji, a izabran je novi predsednik svetske „kuće košarke“. Argentinac Horasio Muratore dobio je poverenje većine od 116 zemalja članica, a tu odluku odobrio je i Izvršni odbor FIBA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track