SUKOB U PARTIZANU: Vujošević i Danilović se posvađali zbog para od transfera Bogdanovića?
Foto: Saša Pavlić

Razmimoilaženja

SUKOB U PARTIZANU: Vujošević i Danilović se posvađali zbog para od transfera Bogdanovića?

Košarka -
Vujošević je smatrao da celokupnu sumu treba rasporediti na plate igrača, dok je Danilović insistirao na tome, da 20 odsto vrednosti transfera treba odvojiti za konsalting, skauting i ostale usluge i još 10 odsto za isplatu Bogdanovićevog menadžera

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović i trener ovog kluba Duško Vujošević sukobili su se oko raspodele novca pristiglog kao prva rata transfera Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče, tvrdi jedan od sajtova navijača Partizana koji je dobro upućen u situaciju u klubu.

U tekstu pod naslovom: "Danilović radi protiv Partizana?" tvrdi se da je rata u iznosu od 650.000 evra uplaćena na račun srpskog šampiona. Vujošević je smatrao da celokupnu sumu treba rasporediti na plate igrača, dok je Danilović insistirao na tome, da 20 odsto vrednosti transfera treba odvojiti za konsalting, skauting i ostale usluge i još 10 odsto za isplatu Bogdanovićevog menadžera. To praktično znači da bi trećina novca umesto igračima, otišla na drugu stranu.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Besni i razočarani Vujošević tada je navodno Daniloviću ponudio svoj novac, moleći ga "da ne krade više od kluba"! Danilović je na to odgovorio priznanjem da je oštetio klub, ali da nije učinio krivično delo.

Tako su sva obećanja da će novcem od transfera isplatiti zaostale zarade iz ove sezone, pala u vodu, te je od ostatka novca dve plate dobio Đorđe Gagić dok je povređeni kapiten Dragan Milosavljević morao da se zadovolji jednom. Ostale zarade kapitena crno-belih biće nadoknađene novcem od transfera Žofrija Lovernja, a sa po jednom zaostalom platom će morati da se zadovolje i svi ostali koji će naredne sezone nastupati za crno-bele.

Za zaposlene van terena ovoga puta, zahvaljujući slovu ugovora koji su potpisali predsednika kluba Predrag Danilovića i Bogdanovićev agent Aleksandar Rašković, prema navodima u tekstu nije ostalo ništa.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Nesuglasice od ranije

Predsednik Partizana i trener tog košarkaškog kluba Predrag Danilović i Duško Vujošević odavno nisu u najboljim odnosima, o čemu su obojica i javno govorili.

Vujošević je isticao da se sa Danilovićem u mnogo čemu ne slaže, dok je predsednik Partizana svom nekadašnjem treneru zamerao što govori o nedostatku novca, napada predsednika Crvene zvezde Nebojšu Čovića i premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Na sve to teška finansijska situacija u klubu dovela je do raskida ugovora sa Davisom Bertansom i odlaska Bogdanovića i Lovernja, neizvesna je sudbina Pavlovića, Vestermana, Gagića, Milosavljevića...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track