UBEDLJIVO: Košarkašice Srbije se revanširale Čehinjama
Foto: Kosarka24.rs

Pripreme

UBEDLJIVO: Košarkašice Srbije se revanširale Čehinjama

Košarka -
Izabranice selektorke Marine Maljković posle poraza 86:89, slavile sa 72:56

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je odgovarajuću selekciju Češke u drugom kontrolnom meču, koji je u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo odigran u hali Vizura Sport.

Naše najbolje košarkašice revanširale su se za poraz dan ranije (86:89) i boljom igrom u drugih 20 minuta ostvarile ubedljiv trijumf: Srbija - Češka 72:56 (15:14, 19:22, 20:14, 18:6).

Za razliku od utakmice odigrane u sredu, Srbija je bolje otvorila meč i povela sa 9:4 posle pet minuta. Nijedna od ekipa nije uspela u prvih 20 minuta da stekne veću razliku, ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu, pa je na poluvremenu češki tim imao dva poena prednosti - 34:36.

Drugih 20 minuta pripali su selekciji Srbije koja je ove dve četvrtine dobila sa ukupno 18 poena razlike. Ravnopravna igra bila je sve do finiša treće deonice, kada je Tamara Radočaj pokrenula ekipu. Dve trojke Marine Marković donele su Srbiji dvocifrenu prednost 62:51 početkom poslednjeg perioda i praktično je već tada bio rešen meč. Češka nije uspela da eventualno pripreti, pre svega jer je procenat šuta bio daleko slabiji nego u prvom meču, a srpski tim je znatno popravio skok igru u odnosu na duel odigran u sredu.

"Popravili smo neke stvari u odnosu na prvu utakmicu protiv Češke. Znate i sami koja je najvažnija. Sakupili smo 37 skokova, više skokova od Češke koja je ozbiljan tim, jedan od najboljih na svetu. Dala sam šansu svim košarkašicama. Pokazale su pomak i to da zaslužuju pažnju. Tim pobeđuje. I koja god da je petorka na parketu, kada je timska igra i kada je tu taj tim, onda Srbija može jako daleko. Bez toga ne možemo ništa. Mnogo su to jaki timovi, jake reprezentacije da bi mi mogli da imamo žute minute protiv njih, kao što se dešavalo, od po nekoliko minuta ili čak cele četvrtine. Imamo pozitivnih stvari na kojima moramo da insistiramo i da te žute minute svedemo na minimum minimuma. Imamo još sedam dana do polaska na Prvenstvu. Normalno je da je prisutna pozitivna tenzija kod svih. Imamo 14 igračica, ostaje još malo prilike i malo borbe za sve", rekla je selektorka ženske seniorske reprezentacije Srbije Marina Maljković.

SRBIJA: Radočaj 11, Čađo 7, Krnjić 6, Jovanović 5, Butulija 6, Ajduković 5, M. Dabović 7, Rad 2, Marković 8, Mandić, Orozović 2, A. Dabović 13.

ČEŠKA: Vesela, Stejskalova 12, Hejdova 2, Hanušova 16, Burgrova, Bartonova 2, Vioralova 2, Elhotova 6, Kulihova 6, Pečkova 8, Vitekova, Sedlakova 2.

Kurir sport / kosarka24.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track