ZVEZDA PREGAZILA CIBONU: Crveno - beli protutnjali Zagrebom
Foto: Kkcrvenazvezda.rs

Derbi

ZVEZDA PREGAZILA CIBONU: Crveno - beli protutnjali Zagrebom

Košarka -
Košarkaši Crvene zvezde su fantastično odigrali meč drugog kola ABA lige, u kojem je u Zagrebu savladala Cibonu (88:64).

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Zagrebu Cibonu sa 88:64 (26:11, 25:17, 27:19, 10:17) u utakmici drugog kola regionale ABA lige.

Zvezdu je do trijumfa predvodio Markus Vilijams sa dabl-dabl učinkom od 19 poena i 11 asistencija, dok su Boban Marjanović i Majk Cibers dodali po 15. Najefikasniji u ekipi Cibone bio je Marin Rozić sa 14 poena, dok su po 10 dodali Jure Lalić i Ivan Siriščević.

Zvezda je od početka utakmice uspostavila kontrolu nad mečom i kako je utakmica odmicala samo je uvećavala razliku. Cibona je jedino u poslednjoj deonici uspela da bude konkurentna, ali aktuelnom šampionu ABA lige to nije bilo dovoljno da izbegne poraz.

http://www.youtube.com/watch?v=c2jQkmuepos

TOK MEČA

Prva četvrtina Zvezda je odlično počela meč u Zagrebu. Crveno-beli su utakmicu otvorili serijom od 6:0. Gosti su nastavili da kontrolišu meč, pa je prednost nastavila da raste. Posle trojke Kalinića za 14:6, trener Cibone je zatražio tajm-aut kako bi zaustavio seriju rivala. Međutim, crveno-beli su nastavili da igraju odličnu odbranu i već u prvoj deonici stižu do dvocifrene prednosti. Ekipu trenera Dejana Radonjića u tim trenucima je predvodio Nikola Kalinić, koji je Ciboni ubacio sedam poena.

U takvoj situaciji Zvezda je posle deset minuta igre imala +10 - 26:11.

http://www.youtube.com/watch?v=4dDwueBeXX4

Druga četvrtina

Početkom druge četvrtine Zvezda je još pojačala odbranu, a Markus Vilijams nastavio je da sjajno diriguje. Američki plejmejker imao ej za 12 minuta na parketu 7 poena, 8 asistencija i 5 skokova. Cirbes je brzo upisao šest poena, Jović četiri, pa je Zvezda u 15. minutu imala ogromnih 41:17. Usledio je loš period u igri crveno-belih, pa je Cibona serijom 11-3 spustila prednost crveno-belih. Brzo se Zvezda konsolidovala u finišu prvog poluvremena, pa je nakon 20 minuta imala 23 poena viška – 51:28.

Treća četvrtina

Po povratku iz svlačionica Cirbes je dobio dva vezana udarca u glavu pod košem rivala i posle namerne lične Rozića nemački centar pogodio oba penala i zatim poentirao iz reketa, pa je bio u glavnoj ulozi. Za to se pobrinuo neverovatni Vilijams 10. asistencijom, a onda je Amerikanac ubacio i trojku za 10. poen i dabl-dabl učinak već u 23. minutu - 33:58. Očito je najveće pojačanje crveno-belih odlučilo da zablista protiv "vukova", pa je nastavio svoj šou i vezao dve trojke, a Kalinić zakucao za +27 (43:70). Razlika je bila nedostižna, s obzirom na igru Cibone i brojne tehničke i nesportske koje su dobijali, te su gosti nastavili da povećavaju vođstvo do maksimalnih +31 i 47:78 koliko je pisalo na semaforu uoči poslednje deonice.

Četvrta četvrtina

Kako je utakmica bila rešena, trener Zvezde Dejan Radonjić ukazao je šansu Nikoli Rebiću koji je brzo napravio dva faula u želji da ukrade loptu, a Marjanović se pobrinuo da njegov tim održi plus 30 (52:82). I jedni i drugi kao da su hteli da se meč razvrši što pre, pošto su igrali prilično rastrzano sredinom ove četvrtine uz obostrane greške i promašaje. Opuštanje crveno-belih Cibona je iskoristila da ublaži poraz i preko Siriščevića, te trojkom Gabrića za seriju 12:2 smanji na 64:84

Tok utakmice

Zvezda je na startu sezone bila ubedljiva protiv Levskog, dok je šampion Cibona poražena od Olimpije. Izabranici trenera Dejana Radonjića u taj meč ulaze nekompletni, pošto neće igrati Stefan Jović i Branko Lazić.

Zvezda je u prvom kolu bila ubedljiva protiv Levskog sa 85:55, dok je Cibona izgubila na svom terenu od Olimpije sa 85:80.

Ostali naši klubovi igraće u sredu, Partizan dočekuje Krku, Metalac gostuje Solnoku, a Mega Vizura igra u Sofiji sa Levskim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track