VUJOŠEVIĆ BEŠE U PRAVU: Partizan lako izgubio od Lijetuvos Ritasa

Evrokup

VUJOŠEVIĆ BEŠE U PRAVU: Partizan lako izgubio od Lijetuvos Ritasa

Košarka -
Košarkaši Partizana, lako su poraženi od ekipe Lijetuvas Ritasa (92:65) u prvom kolu Evrokupa.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Vilnjusu od Lijetuvos ritasa sa 65:92 (21:30, 8:17, 25:23, 11:22) u prvom kolu Grupe E Istočne konferencije Evrokupa. Najefikasniji u redovima Partizana bili su Đorđe Gagić i Nikola Milutinov koji su postigli po 12 poena, dok je Edo Murić postigao devet. U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Lesli Trevis i Mindaugas Lukauskis sa po 18 poena.

Košarkaši Partizana su samo u prvih nekoliko minuta uspevali da prate domaću ekipu, a onda je Lijetuvos, pre svega, šutevima za tri poena počeo da pravi razliku koja je dva minuta pre kraja prve deonice iznosila deset poena. U drugoj četvrtini, Partizan je postigao samo osam poena, a Lijetuvos je postepeno povećavao razliku, koja je na ulasku u poslednji minut iznosila i 20 poena razlike. Već posle tri minuta igre u trećoj četvrtini Ritas je imao prednost od 26 poena, ali su onda crno-beli zaigrali bolje. Polovinom te deonice svoje prve poene na meču postigao je Edo Murić, a pratili su ga Mihajlo Andrić i Gagić pa je Partizan spustio razliku na 13 poena. Međutim, do kraja te četvrtine Lijetuvos je ponovo šutevima za tri poena očuvao dvocifrenu prednost. Litvanska ekipa je u poslednjoj četvrtini vratila prednost koju je imala u prvom poluvremenu, tako da je bez većih problema privela meč kraju. U drugom kolu Evrokupa Partizan naredne nedelje dočekuje Banvit, dok Lijetuvos gostuje Asesoftu. U Grupi E su odigrana još dva meča. Asesoft Ploešti je na gostovanju pobedio Volgograd sa 81:75, dok je Banvit na svom terenu bio bolji od Hapoela iz Jerusalima sa 80:76.

Prva četvrtina

Od rezultata 5:5 na početku meča Litvanci su sa sedam uzastopnih poena poveli 12:5. Partizan je od tog momenta pokušao da sustigne prednost rivala, a uspeo je posle trojke Daloa da smanji na 17:15. Litvanci su na to odgovorili serijom od 8:0 odlaze na do tada maksimalnih 25:15.

Partizan ima mnogo problema sa izgubljenim loptama, u prvih 10 minuta bilo ih je čak 8, a sa druge strane Litvanci su postigli čak 6 trojki i vode 30:21.

Druga četvrtina

Dosta grešaka na obe strane na početku druge četvrtine, ali to odgovara litvanskom timu koji čuva 11 prednosti (34:23). Partizan je loše šutirao, Edo Murić je za sada bez poena, dva puta je pokušao za tri i jednom za dva, ali je upisao asistenciju i skok.

Uz greške i veliki broj faulova je obeležio drugu četvrtinu u kojoj Partizan nije uspevao da uhvati priključak sa rivalom, koji je u drugoj deonici prvu trojku pogodio u osmom minutu 43:27.

U poslednji minut drugog kvartala Litvanci su ušli sa rekordnih 20 poena prednosti, koju je potom sa dva slobodna bacanja smanjio Luka Bogdanović, za konačnih 47:29 posle 20. minuta.

Treća četvrtina

Partizan je nervozno počeo drugo poluvreme, nizali su se promašaji, a uz to Gagić je napravio i nameran faul, kako bi sprečio kontranapad Lijetuvos Ritasa, koji vodi 55:31. Poene za Partizan postigli su Gagić, Murić Milutinov i Tepić, a Litvanci vode 59:40.

Gagić je napravio nesportsku ličnu, a Murić se dugo tražio u napadu i sredinom treće četvrtine položio i ubacio trojku, što su mu bili prvi pogoci. Razigrao se malo slovenački reprezentativac i posle trojke Andrića sa dva plus jedan smanjio na 61:46, nakon čega je Mozer napravio faul u napadu.

Do kraja trećeg kvartala igra je bila izjednačena, a nakon 30. minuta Litvanci vode 70:54.

Četvrta četvrtina

U trećem minutu poslednjeg kvartala do tada najefikasniji košarkaš Partizana sa 12 poena i šest izgubljenih lopti Đorđe Gagić napravio je petu ličnu grešku. Igra se rasterećeno koš za koš, a zanimljivo je da košarkaši Ritasa do sada nisu promašili nijedno slobodno bacanje.

U nastavku poslednjeg kvartala Ritas je rutinski priveo meč kraju u jednom momentu imao i plus 26 poena prednosti.

Tekstualni prenos

Crno-beli ove sezone igraju u Evrokupu, posle 13 uzastopnih godina u Evroligi. Evrokup se od ove sezone igra u novom formatu, 36 klubova podeljeno je u dve konferencije, Istočnu i Zapadnu. U svakoj konferenciji su tri grupe sa po šest ekipa.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Lijetuvos Ritas favorit u predstojećem meču u prvom kolu Evrokupa, kao i da je za očekivati da crno-beli pretrpe dva poraza na naredna dva gostovanja.

Evrokup, prvo kolo

Grupa A:

Bon – Strazbur 83:86Saragosa – Pariz 77:76Ređo Emilija – Bamberg 70:67

Grupa B:

Artland Dragons – ASVEL 64:70Gran Kanarija – Kantu 101:81Dižin – Ostende 72:63

Grupa C:

Oldenburg – Sevilja 77:85Nansi – Nimburg 78:76Šarlroa – Roma 59:88Grupa D:

Himki – Riga 94:65Bešiktaš – Union Olimpija 68:70Solnok – Zenit 96:94

Grupa E:

Krasnij Oktjabr – Asesoft 75:81Banvit – Hapoel 80:76Lijetuvos Ritas – Partizan 92:65

Grupa F:

Ventspils – Budućnost 82:75Pinar Karšijaka – PAOK 81:87Zijelona Gora – Lokomotiva 78:97

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track